Gazete Vatan Logo

AKP'nin hazırladığı 2006 ajandasında Sezer'e jest

AKP, "AK yıllar" ajanda serisini sürdürüyor. AKP, 2006 yılı için bastırılan yeni yıl ajandasında, Cumhurbaşkanı Sezer'e jest yaptı

AKP, "AK yıllar" ajanda serisini sürdürüyor. AKP, 2006 yılı için bastırılan yeni yıl ajandasında, Cumhurbaşkanı Sezer'e jest yaptı. Milletvekilleri, teşkilatlar ve partililere dağıtılmak üzere AKP Genel Merkezi tarafından bastırılan "2006 AK Yıllar" ajandasının "5 Mayıs" tarihli sayfasında Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi hatırlatıldı. 5 Mayıs tarihli sayfaya "Ahmet Necdet Sezer'in 10. Cumhurbaşkanı seçilmesi" diye not düşüldü.

Ayasofya'da ilk Cuma namazının kılınması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın kuruluş yıldönümleri ile Yavuz Sultan Selim'in Kudüs'ü fethinin anımsatıldığı ajandada, Fatih Sultan Mehmet'in hocası, din bilgini Akşemsettin'in ölüm yıldönümü de unutulmadı. Ancak Akşemsettin'in 1459 olan ölüm tarihi, "1959" olarak hatalı yazıldı. Ajandada pek çok özel gün de unutulmadı. "Kaynanalar Günü", "Laiklik Günü", "Dünya Bale Günü", "Televizyon İzleme Haftası", "Dünya Emzirme Günü", "Uluslararası Silahsızlanma Günü", "Dünya Ozon Tabakasını Koruma Günü", "Uluslararası Hoşgörü Günü" gibi özel günler ajandada partililere anımsatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın yıl içinde yaptığı tüm konuşmalardan alıntıların yer aldığı ajandada, 14 Şubat Sevgililer Günü ve 21 Mart Nevruz kutlamaları unutulmadı. İşçi Bayramı'nın kutlandığı 1 Mayıs tarihinde "Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası, TRT'nin Kuruluşu" notu dikkat çekerken, Sivas katliamının yaşandığı 2 Temmuz gününe ait sayfada herhangi bir anımsatmaya yer verilmedi.

Haberin Devamı