Gazete Vatan Logo

AKP'li belediyeye suçüstü

Zabıtalar muhalefetin pankartlarını toplarken yakalandı

Muhalefetin seçim öncesi yapılan yardımlar ve devlet olanağıyla düzenlenen mitingler nedeniyle AKP’ye yönelik eleştirileri sürerken tuhaf bir olay da İstanbul’da meydana geldi. AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtalar AKP dışındaki partilerin Mevlit Kandili ve Dünya Kadınlar Günü nedeniyle astıkları pankartları topladı. Olay önceki gece bir grup MHP’linin Zeytinburnu’nda zabıtaların, AKP dışındaki partilerin pankartlarını söktüğünü görmesiyle ortaya çıktı. Zabıtalara müdahale eden partililer, kamyonetin kasasında MHP, CHP, DP ve BBP’nin, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu ilçe teşkilatlarının pankartlarını gördü. Olay yerinde toplanan yaklaşık 200 MHP’li, pankartları kamyonetin kasasından alarak yola serdi. Olayların büyüyeceği endişesiyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bir süre sonra da MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Turgut ile MHP ve CHP’li yöneticiler ve ilçe adayları Zeytinburnu’na geldi. Büyükşehir’e ait zabıta kamyoneti polis ekipleri tarafından karakola çekildi. Yola serilen pankartlar ise partililer tarafından toplandı. MHP’li Turgut, uygulamanın demokratik olmadığını belirterek, “Rezaleti görüyorsunuz. Siyaset gerginlik aracı haline dönüştürülüyor. Halkımızla duygularını paylaşmak için siyasi parti ilçe başkanları afişler hazırlamış. Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta araçları ve zabıtalar, bunları söküyor. AKP’nin afişleri duruyor. AKP’li belediye başkanları, memur arkadaşlarımızı siyasete bulaştırmamaya özen göstersin. Bu afişler bizim kıt kaynaklarımızla yapılıyor. Devlet imkanlarıyla değil” dedi.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan da afişlerin asıldıktan bir saat sonra söküldüğünü öne sürürek, “AKP’nin usulsüzlükleri sürüyor. Bu anti demokratik uygulamaya karşı çıkıyoruz. Devlet mercileri asılan pankartları ve parti bayraklarını hemen sök-mezse biz de bu akşam AKP’nin astığı pankartları sökeceğiz” dedi.

BELEDİYE ARACIYLA SECİM ÇALIŞMASI

AKP’nin iktidar olanaklarını seçim çalışmasında kullanması muhalefet tarafından sert tepki topluyor. Seçimle ilgili yasaların ve YSK’nın kararlarına karşın tartışmalı uygulamalar sürüyor. Bunun son örneklerinden biri de Üsküdar’da yaşandı. Önceki akşam AKP’liler parti flamalarını Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün araçları aracılığıyla astı.

Haberin Devamı