Gazete Vatan Logo

AKP kalelerde ne yaptı?

Yerel seçim öncesi AKP özellikle Diyarbakır, Tunceli ve İzmir belediye başkanlıklarını almak için yoğun bir kampanya yürüttü. İlk gelen sonuçlara göre DTP yine Diyarbakır ve Tunceli'de 'da zaferini ilan etti. İşte AKP'nin istediği belediyeler ve ilk sonuçlar.

AKP'den ayrılanlar

Adana: Şu anda belediye başkanı AKP'den MHP'ye geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak. AKP ise Aytaç Durak'ın ayrılmasıyla eski ANAP Milletvekili Mehmet Ali Bilici'yi belideyi başkan adayı olarak gösterdi. CHP'nin ise Ümit Özgümüş. (MHP önde)


ADANA'DAKİ SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN


Ankara: CHP'nin elindeki Çankaya Belediyesi'nde CHP önde. Tartışmalı bölgelerden biri olan Keçiören'de AKP önde gidiyor

ANKARA'DAKİ SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN


Şanlıurfa: Başbakan Erdoğan il milletvekillerinin karşı çıkması üzerine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yerine Mehmet Oymak'ı aday gösterdi. Fakıbaba ise bağımsız aday oldu. Şanlıurfa'da seçim AKP ile bağımsız aday arasında geçecek. (Bağımsız aday Fakıbaba önde)
ŞANLIURFA'DA SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN

Kars: Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da parti değiştiren isimlerdin. AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti. karşısındaki rakip AKP'den Nevzat Bozkuş ve MHP'den Settar Kaya. (AKP önde)

KARS'TAKİ ANLIK RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN

CHP'den istedikleri

İzmir: Ahmet Piriştina'nın ölümüyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu kısa sürede kendini kabul ettirdi. AKP, Kocaoğlu'nun karşısına 2004 yılında Piriştina karşısında mağlup olan Taha Aksoy'u aday gösterdi. AKP, Taha Aksoy'la İzmir'i almak istiyor. (CHP önde)

İZMİR'DE SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

Mersin: AKP, üçüncü kez seçime giren CHP'li Büyükşehir Başkanı Macit Özcan'ın karşısına eski milletvekili Mustafa Eyiceoğlu'nu aday gösterdi. MHP'nin adayı ise Mahmut Tat. (CHP önde)

MERSİN'DEKİ SON SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN


Trabzon: 2004 seçimlerinde Trabzon belediyesini CHP'li Volkan Canalioğlu'na teslim eden, AKP, Orhan Gümrükçüoğlu'nu MHP ise Cevdet Saral'ı aday gösterdi. (AKP önde)

TRABZON'DAKİ ANLIK VERİLER İÇİN TIKLAYIN

DSP'den istedikleri

Eskişehir: AKP, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen'in karşısına Hasan Gönen'i aday gösterdi. AKP, CHP'lilerin de desteğini alan Büyükerşen karşısında yarışı zorlayacak.(DSP önde)

ESKİŞEHİR'DEKİ SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN

Ordu: Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 2004 seçimlerinde DSP'den aday olarak seçimi kazanmıştı. AKP ise yine DSP'den giren Torun'un karşısına aday olarak Ayşe Bahar Çebi'yi gösterdi. (DSP önde)

ORDU'DAKİ ANLIK SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

DTP'den istedikleri

Diyarbakır: Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği Diyarbakır'da DTP'li Osman Baydemir'in karşısına kentte sevilen bir isim olan milletvekili Kutbettin Arzu'yu aday olarak gösterdi. (DTP önde)


DİYARBAKIR'DA SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN


Batman: AKP, DTP'nin kalesi olan Batman'da işadamı Ziver Özdemir'i aday gösterdi. DTP ise başkan Hüseyin Kalkan'ın yerine Nejdet Atalay'ı aday gösterdi. (DTP önde)

BATMAN'DA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN
Tunceli: AKP, Tunceli'de DTP'li Edibe Şahin'in karşısına Cihan Açıkgöz'ü gösterdi. Bağımsız aday ise Murat Kur. (DTP önde)

TUNCELİDE'Kİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

AKP'nin kaybetme ihtimali olan iller: Ankara (AKP önde), Gaziantep (AKP önde), Erzurum (AKP önde), Van (DTP önde), Siirt (DTP önde), Malatya (AKP önde), Bingöl (AKP önde).

Haberin Devamı