Gazete Vatan Logo

AKP'den bir çılgın proje daha

AK Parti Van 1’inci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk, Van için uygulamaya konulacak ’Nevruz Efsaneler Ülkesi’ projesini tanıttı. Nevruz Efsaneler Ülkesi’nin aynı zamanda Türkiye’nin ilk temalı eğlence şehri olacağını belirten Kayatürk, projenin 3 milyar dolara mal olcağını ve 60 bin kişinin bu proje sayesinde istihdam edileceğini söyledi.

Van Gölü kenarında kurulması düşünülen konut, eğlence, ticaret, turizm, spor, kültür ve yaşam merkezinin yer alacağı belirtilen ’Nevruz Efsaneler Ülkesi’ projesinin detayları Van Ticaret ve Sanayi (VATSO) toplantı salonunda tanıtıldı.Toplantıya AK Parti Van milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Abdulahat Arvas, Mustafa Bilici ve Hasan Karadaş ile AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Araz, sivil toplum örgüt temsilcileri ve iş adamları katıldı.

’ÖZEL SEKTÖR GÜVENLİ ORTAM İSTER’

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Van 1’inci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk özel sektörün yatırımlarına değinerek, özel sektörün geldiği zaman bölgenin güvenilir oluşuna ve kazanacağı paraya baktığını söyledi. Kayatürk şöyle konuştu:
"Ancak burada isteyen istediği zaman zorla kepenkleri indirdiği zaman, sokakların birbirine karıştığı bir dönemde, banka şubelerine molotofkokteyli atıldığı bir dönemde buraya yatırım getirmek çok zor. Burada bütün Vanlılar, Van’da siyaset yapanlar, akil insanlar ve bütün partiler, bize yardımcı olmak zorunda ve hep birlikte üzerimize düşeni samimiyetle, canla, başla yapmaktan başka çaremiz yoktur. Yapmayanlar mutlak suretle kaybederler."

3 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Kayatürk, 20 bin dönüm arazi üzerine kurmayı planladıkları ’Nevruz Efsaneler Ülkesi’ projesinin 3 milyar dolara mal olcağını belirtirken, bu projenin hayata geçmesiyle de 60 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.
Kayatürk’ün konuşmasının ardından Alkan Mühendisliği Yönetim Kurulu Başkanı Uygun Alkan, Hukukçu Saba Özmen ve Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı Uzmanı Levent Çağlar, slayt gösterimiyle proje hakkında bilgi verdi. Uzmanlar, Nevruz Efsaneler Ülkesi’nde, Disneyland gibi bir eğlence dünyası, Türkiye’nin ilk savaş müzesi, ulusal spor müzesi, ticaret merkezi, kongre alanları, hayvanat bahçeleri ile konutların yer alacağını belirtti.

Haberin Devamı