Gazete Vatan Logo

Akıllı şehirde dev ortaklık

Turkcell ve Çinli Huawei, Türkiye’ye 5G teknolojisine dayalı akıllı şehirler kazandırmak için ortak çalışmalara başlayacak. Çin’de imzalanan iş birliği töreninde konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça, “Bu imzalar Turkcell’in 5G’de öncü rol üstlenmesi adına son derece önemli. Ülkemize yeni teknolojiler kazandıracağız” dedi

Akıllı şehirde dev ortaklık

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell ile Çin’in teknoloji devi Huawei, 5G alanında sürdürdükleri iş birliğini bir adım öteye taşıyor. Türkiye’nin dünyada 5G teknolojisini kullanan ilk ülkelerden birisi olması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Turkcell, Huawei ile Türkiye’de akıllı şehirlerin altyapılarının geliştirilmesi amacıyla yeni bir protokole imza attı.

Çin’de düzenlenen protokol töreninde konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Turkcell olarak her alanda, ülkemize en yeni ve en gelişmiş teknolojileri kazandırmak için uluslararası iş birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Bu işbirliklerinin yapılması ülkemizin yeni nesil iletişim teknolojilerine sahip olması ve özellikle 5G’de öncü rol üstlenmesi adına son derece önemli” dedi.

Daha konforlu yaşam

Akça, Turkcell’in bu çalışmalarla, Türkiye’de 5G’nin ticarileştirilmesi ve geleceğin teknolojilerini üretme konusunda gelişmeye devam edeceğini vurguladı.

Ahmet Akça, şunları söyledi: “Bu iş birliği, şehirlerimizin 5G teknolojileriyle donatılarak daha da akıllı hale gelmesini sağlayacak ve insanlarımızın en son teknolojinin imkanlarından sonuna kadar faydalanarak konforlu bir yaşam sürmesine vesile olacak.”

Haberin Devamı

5G İMZALARI ÇİN’DE ATILDI

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Huawei Radyo Ürünleri Çözümleri Başkanı Wang Zhongtao imzaları atarken, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Huawei Bilgi İletişim Teknolojileri Komitesi Başkanı Li Dafeng anlaşmaya şahitlik ettiler.

YAPAY ZEKA VE OTONOM PROJELERİ

HuaweI Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komitesi Başkanı Li Dafeng, Turkcell ile 5G alanında yapılan bu iş birliğinin Huawei’ye Türkiye ve merkezi Asya bölgesinde dijital endüstri dönüşümü için fırsat sağladığını belirtti. Yapılan protokolle, 2 şirket ayrıca nesnelerin interneti, bulut teknolojileri, yapay zeka, akıllı araçlar, e-sağlık çözümleriyle ilgili iş birlikleri yapacak.