Gazete Vatan Logo

Akıllı baston kampanyasına 2 günde 200 bin TL destek

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Kürşat Ceylan’ın liderliğinde toplanan bir grup girişimcinin görme engelliler için ürettiği akıllı baston büyük destek gördü

Akıllı baston kampanyasına 2 günde 200 bin TL destek

Görme engelliler için tasarlanan dünyanın ilk akıllı beyaz bastonu WeWalk, 47 saatte 200 bin TL fon toplayarak büyük bir başarıya imza attı. Engelli vatandaşların akıllı bastona ücretsiz sahip olabilmesi için başlatılan kampanyada yeni hedef 500 bin TL olarak belirlendi.

47 saatte 200 bin TL

Boğaziçi Üniversitesi Mezunu olan Kürşat Ceylan önderliğinde toplanan bir grup girişimcinin görme engellilerin hayatını kolaylaştıran projesi akıllı baston WeWalk’ın seri üretimi için ihtiyaç duyulan 200 bin TL barajı 47 saatte tamamlandı. Turkcell ve YGA tarafından kurulan ve desteklenen kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda hayat geçen proje 1 haftada 240 bin TL’ye ulaşırken görme engellilerin ücretsiz akıllı bastona sahip olması için yardımlar devam ediyor.

Proje lideri Kürşat Ceylan, seri üretim için ihtiyaç duyulan 200 bin TL’nin kısa sürede tamamlanmasını heyecanla takip ettiklerini söylerken, çok mutlu olduklarını da ifade etti. Ceylan, WeWalk’un sadece 47 saatte bu rekoru kırmalarına yardımcı olan tüm desteklerine teşekkür ederken şunları ifade etti: Yapılan yardımlar çok önemli. Destek olan herkes bizim hayallerimizi büyüttü. Bizde hedeflerimizi büyütüyoruz. WeWalk’u yüzlerce çocuğa ulaştırmak istiyoruz ve hedefimiz 500 bin TL. Bize destek olun.”

Haberin Devamı

We Walk nedir?

Görme engelliler için yarasaların yön bulma prensibinden yararlanılarak üretilen akıllı baston. Baston sayesinde görme engelliler önünü tararken, baş bölgesine çarpacak dal, tabela gibi cisimleri de algılayabilecekler. Ayrıca ‘bluetooth’ sayesinde akıllı telefonla bağlantı kuran ‘WeWalk’ adlı akıllı baston, navigasyon sayesinde istenilen yere kolayca gitmeyi mümkün kılacak. Tüm görme engellilere umut niteliğinde olan bu icat, birçok tehlikelere karşı kolaylık sağlayacak. Normalde standart bastonlar ile sadece önlerini yani yeri tarayabilen engelliler artık göğüs ve baş bölgesine gelen tehlikeleri de algılayabilecek.