Gazete Vatan Logo

Akbank’tan mil bonkörü yeni kredi kartı ‘Wings’

Akbank’ın yeni kartı Wings ile Türkiye’de ilk defa aynı anda hem mil puan hem de chip-para kazanılabilecek. Wings, yüzlerce noktada taksit imkanı, havalimanı hizmeti sunuyor

Akbank, “Türkiye’nin en kolay uçuran kartı” sloganıyla yeni kredi kartı Wings’i müşterilerin hizmetine sundu. Tüketiciler, Wings ile Türkiye’de ilk defa aynı anda hem mil puan hem de chip-para kazanabilecek. Akbank, Wings ile sürekli seyahat eden 400-500 bin kişilik bir müşteri grubuna hitap etmeyi hedeflerken, bu yıl sonuna kadar yaklaşık 150 bin kişiye ulaşmayı planlıyor.

Kartta pazar payı artıyor
Akbank’ın uçuş mili veren yeni kredi kartı Wings’in tanıtım toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, 2002’de yüzde 8.9 olan kredi kartları ciro pazar paylarının yüksek oranlarda büyüdüğünü ve 2006 sonunda yüzde 14’ü aştığını söyledi. Kurtul, müşteri ihtiyaçlarına ve beklentilerine yönelik çözümler yaratma çabaları dahilinde geliştirdikleri ürünlerden bahsederek, ihtiyaç kredilerinin yüzde 12’sini cep krediden, yüzde 6’sını ise web krediden verdiklerini kaydetti.

325 bin bedava uçak bileti
Kurtul, 2002’de piyasaya sundukları Axess ile bugüne kadar çip paranın yanı sıra 325 bin bedava bilet verdiklerini ifade ederek, müşterilerin mil kazanmaya yönelik talepleri nedeniyle yeni Wings kredi kartını yarattıklarını söyledi. “Banka olarak ülkenin geleceği ile ilgili çok heyecan duyuyoruz” diyen Kurtul, bankalarının geleceği için de büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Yeni kredi kartı Wings hakkında bilgi veren Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil ise Wings’le istenilen havayolu şirketiyle ve kontenjan sınırı olmadan uçma imkanı sunulduğunu ifade etti.

18 bin mil puana iç hat bileti veriyor
* Uçak biletleri için ödenmesi zorunlu olan alan vergisi, Wings sahipleri için Akbank tarafından ödenecek.
* Wings sahipleri bilet alımı için yeterli mil puana sahip değillerse avans mil kullanarak, diledikleri noktaya uçmak için bilet alabilecek.
* Wings, mil puan ve chip-para kazandırma özelliğinin yanı sıra Axess üye işyerlerinde taksit imkanı sunuyor.
* Wings, 15 bin mil puana Atlasjet Havayolları ile yurtiçi ve KKTC’ye gidiş dönüş bileti, 18 bin mil puana diğer havayoları ile yurtiçi-dönüş bileti, 35 bin mil puana Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya uçuşu, 50 bin mil puana K. Amerika ve Uzakdoğu bileti kazandırıyor.
* Seyahat eden kart sahiplerinin bebeklerinin biletleri Wings’in armağanı olacak.
* Havaalanında bekleyen Wings sahipleri, yiyecek-içecek bölümü, internet, faks, fotokopi gibi ofis hizmetlerinin yer aldığı Wings PrimeClass Lounge’lardan faydalanabilecek.
* Wings sahipleri, Axess’in Sarı Hat hizmetlerine 7 gün 24 saat ulaşabiliyor.
* İstanbul ve Ankara havaalanlarında vale parking hizmeti ile birlikte yüzde 55’lik otopark indiriminden yararlanılacak.
* Müşteriler taksitli alışveriş imkanı, taksitli nakit avans, taksitli borç transferi gibi avantajlara sahip.
* Wings Black sahipleri ise yüksek limit, kapsamlı seyahat sigortasına sahip olacak.

Haberin Devamı