Gazete Vatan Logo

Akbank ilk 500'e girdi

Akbank, dünyada iklim değişikliği konusunda en saygın proje olan CDP 2010 Global ilk 500'e girdi

Akbank, dünyada iklim değişikliği konusunda en saygın proje olan CDP’nin 2010 yılı Global 500 Raporu’na Türkiye’den giren ilk ve tek kuruluş olarak dünya liderleri arasında yer aldı.

2000 yılında şirketlerin, hükümetlerin iklim değişikliği tehdidine karşı önlem almalarını sağlayacak bilgileri toplamak ve paylaşmak amacıyla başlatılan CDP (Carbon Disclosure Project-Karbon Saydamlık Projesi), kapsamında yayınlanan ve iklim değişikliği ile ilgili tek küresel raporlama sistemi olan CDP 2010 Global 500 raporu açıklandı.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “Akbank, Karbon Saydamlık Projesi ile faaliyetlerinin fiziksel çevre üzerindeki etkisini en aza indirebilmek için çalışmalar yürütmek üzere taahhütte bulunarak Türkiye’de bankacılık sektöründe öncü bir rol üstlenmişti. Desteğimizin önemi tescil edilmiştir” dedi.

İçeride 2.5 milyar TL’lik tahvil ihraç edecek

BDDK’nın yurtiçinde tahvil ihracına yeşil ışık yaklamasının ardından Akbank harekete geçti. Akbank’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından, yurtiçinde 2.5 milyar TL’ye kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi ve gerekli başvuruların yapılması için Genel Müdürlük’e yetki verildiği belirtildi.

Albaraka Türk 2011’de sukuk ihraç edecek

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, sukuk ihracını 2011 yılında mutlaka düşündüklerini ve çalışmasını yaptıklarını söyledi. Albaraka Türk ve Anadolu Hayat Emeklilik’in düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Yahşi, bundan sonra kaynak çeşitliliğini artırma yolunda çabalarının süreciğini belirterek, “2011’de bunları göreceğiz. 2011 yılı içinde mutlaka sukuk ihracı olacak, çalışmasını yapıyoruz. Yeni sendikasyonu da önümüzdeki sene düşünebiliriz” dedi.

Fahrettin Yahşi ayrıca, katılım bankalarının aktiflerindeki gayrimenkul ya da leasing gibi alacakların menkul kıymetleştirilerek yurtiçinde ihraç edilebilmesinin önünün açılması için BDDK ile görüştüklerini belirterek, bu konuda olumsuz bir yaklaşımın söz konusu olmadığını ifade etti.

Çin’in rezervi 3 trilyon $’a koşuyor

Çin’in döviz rezervleri 2.65 trilyon dolara yükseldi. Çin Merkez Bankası, Çin’in döviz rezervlerinin Temmuz-Eylül döneminde 194 milyar dolar artarak 2 trilyon 648 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Artışta, zayıflayan doların yanı sıra Çin’in ihracatının artması, yatırımlar ve sıcak para akışı da etkili oldu.

Şaghay’da China Marchants Bank ekonomisti Liu Dongliang, yaptığı açıklamada, üçüncü çeyrekte döviz rezervlerinin çok fazla artış gösterdiğini belirterek, yuanın daha fazla yükselmesi durumunda, daha fazla sıcak paranın ülkeye çekileceğini ve böylece yuanın yükselişinin artacağını söyledi.

Haberin Devamı