Gazete Vatan Logo

Akbank Cannes Lions’dan Bildiriyor!!

Akbank teknoloji ve İletişim trendlerini yakından izleyerek, sosyal medyadaki takipçilerine yeni gelişmeleri sunmaya devam ediyor. Dünya reklam endüstrisinin odağındaki Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ndeki tüm gelişmeleri ve toplantıları yerinden takip eden Akbank, tüm trend gelişmeleri anlık olarak Twitter ve Facebook hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşıyor.

Akbank'ın şu ana kadar takipçilerinin büyük ilgisini toplayan paylaşımlar arasında, ünlü Hintli Pandey kardeşlerden Piyush Pandey'in, "Hayatımda hiç orijinal birşey yazmadım, hepsini Hint halkından çaldım" itirafı ve Adobe'nin, Yves Behar ve PJ Pereira ile birlikte yeni yaratıcılar hakkında vizyon dolu oturumundan sıcak anekdotlar bulunuyor.

Akbank daha önce de benzer bir çalışmayı South by South West Festivali (SXSW)'nde yapmıştı. ABD’de 1987 yılından beri gerçekleşen ve dünyanın en önemli dijital yaratıcılık festivallerinden biri olan South by South West’de her yıl birçok farklı ülkeden binlerce ziyaretçi; müzik, interaktif ve film alanlarında önümüzdeki dönemlere damgasını vuracak trendleri takip etme şansını elde ediyor.

Haberin Devamı

Dünyadaki en son teknolojik gelişmeleri ve geleceğe yön veren trendleri dikkatle takip ve analiz eden Akbank, bu trendleri sosyal medyadaki takipçileriyle de gerçek zamanlı olarak paylaşmayı hedefliyor. Akbank, bu hedef doğrultusunda SXSW Interactive'de de tıpkı Cannes Lions'da olduğu gibi iletişim trendleri ve içerik geliştirmede uzman olan Bigumigu ile işbirliği yapmıştı. SXSW Interactive Festivali boyunca sosyal medya kanallarından önemli gelişmeleri anlık olarak takipçileriyle paylaşan Akbank, festivalin hemen ardından, özet bir festival raporu hazırlayarak sosyal medya kanalları aracılığıyla konuyu meraklılarına sunmuştu