Gazete Vatan Logo

AK Parti yönetimi değişti

MKYK, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı.

AK Parti yönetimi değişti

Davutoğlu, kabineden sonra parti yönetimini de değiştirdi. Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Beşir Atalay, Parti Sözcüsü oldu. Eski sözcü Hüseyin Çelik ise Başbakan Danışmanlığı’na getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabineden sonra parti vitrinini de değiştirdi. AK Parti MKYK toplantısında parti yönetim kurulundaki üç isim değişti. Beşir Atalay, Hüseyin Çelik’in yerine AK Parti Sözcüsü oldu. Çelik ise Genel Başkan Davutoğlu’nun danışmanlığına getirildi. Atalay, “Benim için de sürpriz” dedi.
Salih Kapusuz da gitti
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu yeni Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez toplandı. Genel merkezdeki 1,5 saatlik toplantıda partinin yeni A takımı belirlendi. Buna göre başbakan yardımcılığını Yalçın Akdoğan’a devreden Beşir Atalay, Hüseyin Çelik’in yerine AK Parti Sözcülüğü ile Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Numan Kurtulmuş’un yürüttüğü Ekonomik İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na da İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi. Salih Kapusuz’un yürüttüğü Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Malatya Milletvekili Öznur Çalık oldu.
Çelik Başbakan Danışmanı
Açıklamayı MKYK toplantısı sonrası Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay birlikte yaptı. İlk sözü alan Hüseyin Çelik, kendisiyle ilgili görev değişimini şu ifadelerle açıkladı: “Bazı görev değişiklikleri oldu. Ben 2009 yılından bu yana parti sözcülüğü görevini yürütüyordum. Sayın Başbakanımız çağırdı ve görev değişikliği yapmak istediğini söyledi. Bu görevi son olarak Beşir Atalay’a devretmemi söyledi. Beni de yakınında danışman olarak arzu ettiğini söyledi. Partimizin neferi olarak çalışmalara devam edeceğiz sözlerinin ardından “Ben burada kendisiyle musafaha edip sembolik devir teslimi yapalım” dedi.
'Benim için de sürpriz’
Beşir Atalay ise konuşmasına “Benim için de sürpriz oldu” diyerek başladı. Başbakan Yardımcılığı’nı Yalçın Akdoğan’a bıraktığını hatırlatan Atalay, şunları söyledi: “Daha bugün yeni başbakan yardımcımıza görevimi teslim etmiştim. Burada yeni bir görev değişimi oldu. Bizlerin kardeşliği çok derindir. Hüseyin hocamla kardeşliğimiz çok derindir. Kendisi en yakın danışman konumunda görev yapacak, yine birlikte olacağız. Bu kadar uzun yıllar bu görevi yürüttü. Şimdi ben yürüteceğim. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı