Gazete Vatan Logo

AK Parti Aydın’da Sadık Atay liste dışı

AK Parti Aydın’da Sadık Atay liste dışı

AK Parti’nin Aydın Milletvekili aday listesinde köklü değişiklikler oldu. 7 Haziran’da birinci sıradan Aydın Milletvekili seçilen Sadık Atay listede yer bulamazken, 12 Eylül’de Ankara’da gerçekleşen kongrede MKYK üyesi seçilen işadamı Mehmet Erdem liste başı oldu. Listede en dikkat çeken isim ise daha önce aday adayı olan ancak listeye giremeyen Hakan Çağlar Erürker oldu. Ablası Ferda Çağlar Erürker, CHP 6’ıncı sıra adayı olan Hakan Çağlar Erürker, listenin son sırasında yer aldı.

Aydın’ı bir önceki dönem 3 milletvekili ile temsil eden ancak 7 Haziran’daki seçimlerde eski milletvekillerini listeye almayan AK Parti, liste başı olan ve milletvekili seçilen Sadık Atay’a 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerde listede yer vermedi. Bir önceki dönem aday gösterilmeyen Mehmet Erdem listenin ilk sırasına otururken, ikinci sırada bulunan avukat Abdurrahman Öz yerini korudu. 7 Haziran’da dördüncü sırada yer alan bankacı Mustafa Savaş, bu kez aday gösterilmeyen Zeynep Karahan Uslu’dan boşalan üçüncü sıraya yerleşti. Listede işadamı Hakan Çağlar Erürker ve Hilmi Yıldırım ilk kez aday gösterildi. Altıncı sıradaki Ersin Esenlik bu kez dördüncü sırada aday gösterildi. AK Parti, bir önceki seçimde aday gösterdiği Cengiz Altıntaş’a da bu kez listede yer vermedi.

Haberin Devamı

ABLASI CHP’DEN, KENDİSİ AK PARTİ’DEN ADAY

Listede en dikkat çeken isim ise daha önce aday adayı olan ancak listeye giremeyen Hakan Çağlar Erürker oldu. Ablası Ferda Çağlar Erürker, CHP 6’ıncı sıra adayı olan Hakan Çağlar Erürker, listenin son sırasında yer aldı.

ATAY: LİSTEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

7 Haziran’da milletvekili seçilen ancak bu kez liste dışı kalan Sadık Atay, "Bizim umudumuz güçlü bir hükümet ve ardından da terörü bitirmek. Şahsımızla ilgili bir beklenti içinde olmadık ve olmayız. Yeter ki memlekette işler yoluna girsin. Parti büyüklerimiz bu listeyi uygun görmüş biz de sahip çıkarak, canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.