Gazete Vatan Logo

Ailesi Dilara’yı öldüren şirketle ‘helalleşti’

Baba Muhterem Dumrul, “Manevi tazminatımızı aldık. MVM ile helalleştik” deyince, 2 tutuklu tahliye edildi

Büyük bir ihmal sonucu henüz hayatının başında rögara düşüp ölen küçük Dilara’nın ailesi, bu sorumsuzluğun suçlularından olan MVM şirketinden şikayetçi olmadı! Bakırköy 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Yusuf Naci Ozarlı, Ömer Adnan Kaya, tutuksuz sanıklar Erol Balcı, Mehmet Erbaş, Ali Albayrak ile Dilara’nın anne babası Edibe Songül ve Muhterem Dumrul katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanıklar: Suçlu değiliz
Haklarında “taksirle adam öldürmek”ten 6 yıla kadar hapis cezası istenen Güntek Mühendislik Şirketi şantiye şefi tutuklu sanık Yunus Naci Ozanlı ve şirket yöneticisi Ömer Adnan Kaya suçlamaları reddedip olayda suçlarının olmadığını iddia etti. Tutuksuz sanıklar da aynı doğrultuda ifade vererek suçlamaları reddetti.

Yeni bir keşif istediler
Sanık avukatları hazırlanan bilirkişi raporunun bilimsellikten uzak olduğunu öne sürdü: “Olay yerinde yeni keşif istiyoruz. Mahkemece konunun uzmanı inşaat mühendisi iş güvenliği uzmanı ve hukukçudan oluşturulacak bir bilirkişi heyetinin yeniden rapor hazırlanmasını talep ediyoruz.”

’Maddi tazminat istiyoruz’
Dilara’nın babası Muhterem Dumrul ise sanıklar hakkında şikayetçi olmadıklarını belirterek “MVM Şirketi’nden manevi tazminat aldık. Şirket yöneticileri ile helalleştik. Cezai davadan vazgeçtik. Şikayetçi değiliz. Ancak maddi tazminat haklarımızın saklı kalmasına ilişkin dilekçeyi mahkemeye sunuyoruz” dedi.

Baba Muhterem Dumrul’un ardından tanıklık için duruşmaya çağırılan ve oldukça bitkin olduğu gözlenen anne Edibe Songül Dumrul, tanıklık yapmak istemediğini belirterek duruşma salonundan ayrıldı.

Sadece iki ay yattılar
Hakim Zeynel Coşkun, sanıklar Yunus Naci Ozarlı ve Ömer Adnan Kaya’nın tutukluluk süresi, şikayetçinin şikayetinden vazgeçmesini göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Böylece tutuklu kalan son iki sanık da 2 ay yatıp çıkmış oldu. Sanık avukatlarının yeni bilirkişi taleplerini kabul ederek 3 kişilik bilirkişi kurulu oluşturulmasına ve olay yerinde yeniden inceleme yapılmasına da karar veren mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Davada taşeron Güntek Mühendislik’in yöneticisi Ömer Adnan Kaya ve şantiye şefi Yunus Naci Ozanlı, Topograf görevlisi İbrahim Hakkı Kızıl, MVM şirketinin sahibi Bilal Şahin, bu şirketin yetkilisi Osman Şahin, inşaattan sorumlu teknik müdür Erol Balcı ile İSKİ genel müdürlüğünde görevli kontrol amirleri Mehmet Erbaş ve Ali Albayrak’ın 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘BOŞUNA YATMASINLAR’

Mahkemede tazminat aldığı için şikayetten vazgeçtiğini söyleyen Muhterem Dumrul, telefonda sorularımıza, “Ben tazminat aldım diye bir şey söylemedim. Sadece ’helalleştik’ dedim. Maddi tazminat davası açacağımı söyledim. O da insanları tanımadığımızdan, boşuna yatmasınlar diye” dedi. Anne Dumrul da “Olayı akışına bırakıyoruz” cevabını verdi.

Rögar nöbeti
Dilara’nIn Bahçelievler’de Tavukçu Deresi ıslah çalışmalarının yürütüldüğü Kerim Çavuş Caddesi’ndeki rögara düşerek ölmesinin üzerinden 57 gün geçti. Ancak inşaat hâlâ sürüyor. Çocuklar yine okula gidiyor ama bu kez anneler çocuklarının ellerini daha sıkı tutuyor. İnşaat alanındaki rögar kapakları ise sıkı sıkı kapalı. Belediye tarafından tutulan güvenlik görevlileri sürekli cadde üzerinde yürüyerek kapakları kontrol ediyor. Güvenlik personeli, yol inşaatı bitene kadar nöbetlerini sürdürecek.

500 bin YTL mi aldılar?
Dilara’nın ölümünün ardından baba Muhterem Dumrul’un vekalet verdiği avukat Veysel Özer’in bir hafta önce aile tarafından vekaletinin alındığı öğrenildi. Özer, “Muhterem Dumrul, Dilara’nın ölümünün ardından bana vekalet verdi. Savcılığın açtığı ceza davasında aile kendi rızasıyla şikayetçi olmadı. MVM hakkında 500 bin YTL manevi 300 bin YTL maddi tazminat davası açacaktık. Ancak Muhterem Dumrul bir hafta önce benden vekaleti aldı. Dumrul, MVM şirketiyle pazarlık halindeydi. Ne kadar aldıklarını bilmiyorum, manevi olarak 500 bin YTL tazminat belirlemiştik. Bu rakam üzerinden görüşmüş olabilirler ama bilgim yok” dedi.

Haberin Devamı