Gazete Vatan Logo

AİHM’in din dersi kararına uyuşturucu ve terör yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu fizik dersinin zorunlu kimya dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz. Zorunlu din dersi tartışılıyorsa uyuşturucudan, terörden neden şikayet ediliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nce düzenlenen ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’na katıldı. Türkiye’de uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çeken Erdoğan, özetle şunları söyledi:
‘Zenginlik mutlu etmiyor’
“Gençlerin yasa dışı madde kullanmasını tek bir sebeple açıklamak mümkün değil. Manevi bir değeri alıp yerine maddi bir değer koyduğunuzda insan onunla tatmin olmuyor. Zengin olmak insanın mutlu, huzurlu olmasını sağlamıyor. Uyuşturucunun tam da böyle bir noktada devreyle girdiğini görüyoruz. Amaçları idealleri elinden almış olanlar çareyi kendilerini uyuşturmakta buluyorlar.”
‘Ey Avrupa...’
“G-20’nin platformlarında sürekli dikkat çektim. Biz açlıkta yaşayanların olduğu durumda imkanlarımızı seferber etmek durumundayız. Ülkemizde 1,5 milyon Suriye’den ve Irak’tan kaçan mülteci var. Avrupa’nın tamamında 130 bin var. Şimdi soruyorum. Eyy Avrupa senin şefkat kucağın yok mu? Sen şefkat ellerini ne zaman açacaksın. Ama silah vermeye gelince oluyor. Sadece Avrupa değil batının her kesiminde bunlar var. IŞİD’in elindeki silahlar malum.”
‘Fizik tartışılmaz’
“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi geçen haftalarda bir karar aldı. Zorunla din ve ahlak kültürü derslerinden öğrencilerin muaf sayılmasını öngören bir karar verdi. Bu yanlış bir karar. Batıda bunun örneği yok. Dünyanın hiçbir yeniden zorunlu fizik dersinin zorunlu kimya dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz. Zorunlu din dersi tartışılıyorsa uyuşturucudan, terörden neden şikayet ediliyor. Zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersini tartışmaya açarsanız, kaldırırsanız, çok tabii olarak uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur. Şiddet gelir, ırkçılık gelir, onun yerini doldurur”
‘IŞİD’in İslam ile alakası yok’
“Benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgüt var. Acaba bu dünyada neden rahatsız etmiyordu. Sadece benim ülkemde değildi. Avrupa’nın benim diyen ülkelerinde bu terör örgütünün uzantıları var. Bu Avrupalı dostlar terör örgütüne karşı neden rahatsız olmadılar. Çünkü o terör örgütünü önünde İslam diye bir şey yoktu. Demek dert başka. IŞİD’in İslam ile alakası yok. Bizim dinimiz asla teröre yol vermez. Bu teröristler bir din adanı cinayet işlediklerini söyleyerek kendilerini tatmin etmeye içlerindeki sorunları bastırmaya çalışıyorlar. Bu örgütlerle İslam’a terör örgütü yaftası yapıştırmaya çalışanlar ciddi şekilde yanılıyorlar. Bunların aralarında da uyuşturucu bağımlısı olanlar, arayışta oyanlar var.”
Meclis’te konuşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti. Erdoğan, yarın Meclis’in yeni yasama yılı açılışına katılacak Çiçek, Genel Kurul’da birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takdim edecek. Erdoğan ilk kez yasama yılı açılış konuşması yapacak.

Haberin Devamı