Bu işe baş koydum kaçak inşaatları bir bir yıkacağız (2)

Bakırköy'ün henüz çiçeği burnunda Belediye Başkanı önümüzdeki süreçte tüm ilçeyi kaçak yapılardan, derme çatma semt pazarından kurtaracağını söylüyor

Haberin Devamı

Otoparkı kaldırın
Necati Özdemir:
İstanbul Caddesi üzerindeki otoparkların kaldırılması mümkün mü? Buna bir de esnafın araçları eklenince, trafik iyice arapsaçı oluyor...

Erzen: İstanbul Caddesi'ndeki otoparklar Büyükşehir tarafından kiraya verilmiştir. Kaldırılmasıyla ilgili Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunuldu.

Salı pazarını kaldırın
Rıfat Öztürk:
Bakırköy Zuhuratbaba'daki Salı pazarı ne zaman kaldırılacak?

Erzen: Pazarların kurulması kaldırılması yasa gereği Belediye Meclisi'nin yetkisindedir. İlçemizdeki semt pazarlarının tamamı etüd edilmekte olup sokak arasındaki pazar yerleri yeniden planlanarak uygun yerlere kurulmaları sağlanacaktır. Pazarlar bir sorun olarak görülse de yoksul kesimler için çekiciliğini hala korumaktadır.

Özgürlük'ün bu hali ne?
Abdullah Anahtar:
Belediye Başkanı'nın bir icraatını görmedik. Özgürlük Meydanı acınacak halde. Her yerde dilenciler geziniyor.

Erzen: Ben vatandaşımızın bu yakınmasına pek katılmıyorum. Özgürlük Meydanı İstasyon Cad, Fahri Korutürk Cad, İstanbul Cad, 3030 sayılı yasaya göre ana arter niteliğinde ve Büyükşehir'in sorumluluğunda. Ancak biz de ilçe Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşen hassasiyeti gösterip bu yerleri ekiplerimizle korumaya almış durumdayız. Dilenciler konusunda ise ilçemiz dahilinde Zabıta Müdürlüğü'nün ekipleri tarafından operasyonları yapılmakta toplanan dilenciler Büyükşehir Dilenci Toplama Kampı'na gönderilmektedir.

Basınköy'de imar yok
Ahmet Çelik:
Basınköy'de Hapis Sokak'ta oturuyoruz. Bize 1995 yılında tapularımız verildi. Ancak buranın hala imarı yok. Altyapımız yapılmadı. Yağmurda sular basıyor...

Erzen: Kayıtlarımızda Hapis Sokak diye bir sokak görünmüyor. Muhtemelen Basınköy'de Zümrütyuva adı verilen bölgeden bahsediliyor. Bu bölgenin raporlara göre büyük bir kısmı yerleşime uygun olmayan alanlarda kaldığından İmar uygulamaları yapılamıyor.

7.8. Kısım çok pis
İbrahim Çelik:
Ataköy 7. ve 8. kısımlarda hobi bahçeleri var. Buralar bakımsızlıktan çöplüğe döndü.

Erzen: Hobi Bahçeleri'nin istekli yurttaşlarımıza tahsis edilmiştir. Amaç isteyenlerin toprakla haşır neşir olmalarını sağlamaktır. Bahçenin bakımı, temizliği sahipleri tarafından sağlanmalıdır. Bakımsızlığa terk edilen bahçeler sahiplerinden geri alınarak daha istekli ve ilgili yurttaşlarımıza tahsis edilecektir.

Ağaçlara yazık ettiniz
Bir Bakırköylü:
Kartaltepe Parkı'ndaki asırlık ağaçlardan birkaç tanesi bir gece nedensiz yere kesildi. Parkın doğal halini bozmaya kimin hakkı var?

Erzen: Parkta kuruyan bir ağacın kesildiği ayrıca kısmi bir budama yapıldığını biliyoruz. Duyarlığınıza ben de katılıyorum.Zaten böyle bir teşebbüs olsa da biz buna müsaade etmeyiz. Karşılarında ilk önce bizi bulurlar.

Minibüslerden kurtarın
Müjdat Kahraman:
Minibüsler Bakırköy'ün içinden çıkarılacak mı?

Erzen: Konu Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile İl Trafik Komisyonu'nun müşterek yetki alanları içerisindedir. Minibüslerin trafikteki olumsuzluğu biliyoruz. Ancak hergün binlerce vatandaşımızı taşıyorlar. Etkin bir toplu taşıma yöntemi geliştirmeden kaldırılmasının vatandaşlarımızı mağdur edeceği kanaatindeyim.

Halı sahadan bıktık
Murat Öztürk: Kartaltepe Akın Sokak'taki halı sahanın gürültüsünden rahat edemiyoruz...

Erzen: Kartaltepe Malı. Akın Sokak'taki mini futbol sahasını ilgili bakanlığın İstanbul İl Müdürlüğü'nden 08:00-24:00 saatleri arası çalışma izinleri var. Bu saatler Belediye tarafından denetlenmektedir.

İnşaatçılara engel olun
Bir Bakırköylü:
Florya'da Keleş, Gül ve Demir inşaat şirketleri var. İki katlı olması gereken binaları altı, kata çıkarıyorlar. Buna neden müdahale etmiyor?

Erzen: Florya'daki Keleş, Gül, Demirler ve bazı müteahhitler bizden önceki dönemlerde ruhsatsız inşaatlar yapmışlar. İmkanlarımız dahilinde takriben 60 inşaatta yıkım yapıldı. Bizim dönemimizde yapımına başlanan ruhsatsız bina yoktur.

7 katlı binaları yıkın
Galip Gülay:
Yeşilköy Aslan Sokak'ın başında eski bir bina var. Burası pislik ve çöple dolu. 7 katlı binaların yıkılacağı söyleniyordu ama ses seda çıkmadı...

Erzen: Aslan Sokak'taki çöp evle ilgili şikayeti değerlendirmeye aldık, gerekli operasyon yapılacak. 7 katlı binalar tespitlerimiz arasındadır. İmar Müdürlüğü tutanakları tuttu. Para ve yıkım cezaları verildi. Yıkım listemize alınanlar imkanlarımız dahilinde yıkılıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR