Bitmeyen çile...

Günlük hayatın akışı içinde birçok problemle karşılaşırız. İnsan gençken karşılaştığı sorunların üstesinden daha çabuk gelir

Haberin Devamı

Günlük hayatın akışı içinde birçok problemle karşılaşırız. İnsan gençken karşılaştığı sorunların üstesinden daha çabuk gelir. Çünkü hayata umutla bakar ve en önemlisi de bu sorunları çözmek için gerekli güce sahiptir. Oysa yaş ilerledikçe insan tahammülsüzleşir ve en ufak bir problemle bile başa çıkacak gücü kendinde bulamaz. Hele hele Türkiye'de yaşayan bir emekliyseniz, çok güçlü bir sinir sistemine sahip olmalısınız. Çünkü hastane ve bankamatik kuyruklarında saatlerce beklemeniz, size verilen üç kuruş maaşla hayatınızı sürdürmeniz gerekmektedir.

Emeklilerden her gün şikâyet telefonları, fakslar, e-mailler ve mektuplar alıyorum. Bu şikâyetlerin birçoğu da sağlıkla ilgili. Malum insan yaşlanınca birçok hastalıkla boğuşmak zorunda kalıyor.

İşte Bağkur emeklisi Suzan Platin de onlardan biri. Geçenlerde Şişli Etfal Hastanesi'ne gitmiş. Sabah saat 6'da hastaneye gitmesine rağmen ancak 96'ncı sırayı alabilmiş. Bekleyen vatandaşların sayısı çok olunca, koridorda adım atacak yer kalmamış. Suzan Hanım, sırasının gelmesini beklerken saatlerce ayakta kalmış. Zira upuzun koridorda bir iki banktan başka oturacak yer yokmuş. Yorulanlar duvar diplerine çömelmek zorunda kalmışlar. Gördünüz mü, emekli olunca çektiğimiz sıkıntılar azalacağı yerde, katlanarak artıyor.

Yıllarca verilen emeğin, gösterilen çabanın karşılığı bu mu olmalı? Maaş kuyruğu, muayene kuyruğu, ilaç kuyruğu... Çile bülbülüm çile...

Ziraat açıklama gönderdi
Geçenlerde köşemde yazdığım bir yazıda emeklilerimizin Ziraat Bankası'na ait bankamatiklerden maaşlarını çekerken 10 milyonun altındaki küsuratları alamadıklarını belirtmiştim. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama gönderdi.

Diğer bütün bankalar gibi Ziraat Bankası da ATM'lerine 1 milyon liralık banknotları yıpranmış oldukları ve arızalara yol açtıkları gerekçesiyle koymuyor. Ayrıca 1 milyonların konulması durumunda müşterilerin çekmek istedikleri tutar karşılığında çok sayıda banknot almak zorunda kalacaklarını ve tedavüldeki banknot sayısının azlığı nedeniyle de ATM'den faydalanabilen müşteri sayısının azalacağını belirtiyorlar. Peki, ATM'lerden maaş çeken emeklilerin alamadıkları 10 milyonun altındaki küsuratlar ne oluyor? Bu paralar bir sonraki maaşa ekleniyor. Yani emeklilerin hiçbir maddi kaybı olmuyor.

Ziraat Bankası yetkililerine göndermiş oldukları açıklamadan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın yetkililer sizden bir ricam var. Lütfen emeklilerin maaşlarını ATM'lerden çekerken saatlerce kuyruklarda beklemeleri sorununa da bir an önce çözüm yolu bulun.

DİĞER YENİ YAZILAR