Yüksek okul mezunu hizmetlileri dinleyin

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan hizmetli personelden hemen her gün şikayet mesajları alıyorum

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan hizmetli personelden hemen her gün şikayet mesajları alıyorum. Bunlar 2 yıllık veya 4 yıllık yüksek okullardan mezun oldukları halde, yıllardır görevde yükselme sınavları ile yardımcı hizmetler sınıfından genel idare hizmetler sınıfına geçememekten şikayetçiler.

Aldığım bilgilere göre, Türkiye genelinde bakanlık bünyesinde çalışan hizmetli personel için görevde yükselme sınavı yapılmıyor ya da yapılan sınavlarda bu personelle ilgili bir bölüm bulunmuyor.

Oysa diğer bakanlıkların birçoğunda personelin kadro ve unvan durumları değişmekte, yılda en az iki defa yani altı ayda bir olmak üzere, yapılan görevde yükselme sınavlarıyla hak ettikleri kadro ve unvana yükselmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 Temmuz 2000 tarih ve 24121 sayılı Resmi Gazete'de çıkan ''Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği" gereği 10. 05. 2001 tarihinde bu sınav için hizmetli personel de müracaat etti. Ancak bu başvuru da bir sonuç vermedi. Onlara memur ve veri hazırlama kontrol işletmeni kadroları için sınav hakkı tanınmadı.

Türkiye sınırlan içinde yaşayan, aynı şartları taşıyan ve aynı eğitimi alan, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan üniversite mezunu hizmetli personele neden görevde yükselme eğitimi verilmiyor? Onlar bu ülkenin vatandaşları değil mi? Bu devlet için çalışıp, vergi vermiyorlar mı? Bu konuda Milli Eğitim Bakanı'ndan çok acele cevap bekliyorum.


186 numaralı telefon kimin?
Fındıkzade'de oturan vatandaşlar Ramazan Ayı'nın sonlarından beri elektrik işkencesi çekiyorlar. Elektrik kesintileri daha çok insanların işlerinden veya okullarından yorgun argın eve döndükleri akşam saatlerinde oluyor, istisnasız her gün yaşanan bu kesintiler nedeniyle akşam saatleri evlerde açık bulunan bilgisayarların, televizyonların ve diğer elektrikli eşyaların çoğu bozuldu. Bu yüzden o civarda bulunan elektrikli eşya tamircileri zengin oldular.

Bazı günler akşam saatlerinde giden elektrikler sabaha kadar gelmedi. Yani vatandaş hem karanlıkta kalarak dinlenemedi, işini yapamadı hem de bozulan eşyalar yüzünden bir sürü tamirat parası ödedi. Bu semtte oturan vatandaşlar elektrik kesintisinin başladığı ilk günden itibaren "186" numaralı "Elektrik Arıza" telefonunu aradılar. Bütün ısrarlarına rağmen telefonu açan olmadı. Son çare olarak BEDAŞ'ı aradıklarında yine aynı durumla karşı karşıya kaldılar. Sorunlarını anlatacakları bir yetkili bulamamışlardı.

Şimdi sorarım size, "186" numaralı elektrik arıza telefonu kimlere hizmet verir? İstanbul'un göbeğinde insanları bir aydır karanlıkta bırakmaya kimsenin hakkı yok! Bu işe kim el koyacaksa koysun, yoksa ağır konuşacağım.

DİĞER YENİ YAZILAR