Gazete Vatan Logo

Ağabeyi uykudan uyandırıp öldürdü

Yakalanan kardeş katili cinayeti anlattı: Karnı şişmeye başladı, sorduğumda ağlıyordu. Evlilik dışı hamile kaldığını öğrenince hazmedemedim. Töremize aykırı hareket ettiği için öldürdüm

Gaziantep'te töreye bu kez 16 yaşındaki Meryem kurban gitti. Acı olay Şanlıurfa'nın Suruç îlçesi'nden 5 yıl önce Gaziantep'e göç eden 7 çocuklu Sezgen Ailesi'nin oturduğu Ocaklar Mahallesi'ndeki evlerinde meydana geldi, iddiaya göre, 2005 yılı içinde vatani görevini yaptığı istanbul'dan firar edip sürekli yer değiştirerek yaşayan 22 yaşındaki ağabey Selahattin Sezgen, zaman zaman ziyarete geldiği Gaziantep'teki baba evinde kardeşi Meryem'in karnının şiştiğini fark etti. Sezgen, bekar olan kardeşinin hamile olabileceğini düşününce, önceki akşam Meryem'i bir odaya kapatarak sorguladı.

Meryem, ağabeyinin "Hamile misin?", "Seni kim hamile bıraktı?" sorularını sadece "Kilo aldım" diyerek cevapladı ve ağlamaya başladı. Çılgına dönen Sezgen, bu durumu ailesinin diğer fertlerine de sordu. Onların da Meryem'in hamile olabileceği yönünde endişelerini anlatması üzerine kız kardeşinin hamile olduğuna kanaat getiren Sezgen, evden ayrıldı. Sokaklarda öfkeyle dolaşan Sezgen, sabaha karşı eve döndü ve duvara asılı pompalı av tüfeğini alarak yatağında uyuyan Meryem'i uyandırdı. Kardeşine son kez "Seni kim hamile bıraktı?" diye soran Sezgen, ağlamaya başlayan kardeşinin biri göğsüne, diğeri başına 2 kez ateş etti. Meryem, yatakta karnındaki bebeğiyle birlikte can verdi.

Baba-oğul tutuklandı
Silah sesine uyanan evdekiler, Meryem'in kanlar içinde yatağında cansız yattığını görünce şoke oldu. İhbar üzerine eve gelen polis, kaçmayan ve elindeki tüfekle şokta olan Sezgen'i gözaltına alırken, Meryem'in cesedi de Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk otopside Meryem'in 7 aylık hamile olduğu belirlendi. Suçunu itiraf eden öfkeli ağabey asker kaçağı olduğu için evlerinde sürekli kalamadığını son zamanlarda yaptığı ziyaretler sırasında kardeşinin karnının şişmeye başladığını, hamile olduğunu öğrenince de töre gereği öldürdüğünü söyledi. Selahattin Sezgen ile birlikte babası Aziz Sezgen de tutuklandı.

Haberin Devamı