Gazete Vatan Logo

Ağabey de 'dişli' çıktı!

Şaban Dişli'nin Geyve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan ağabeyinin usulsüz, yolluk ve ek ders ücreti aldığını iddia edildi

TÜRK Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Afşar, bir süre önce yolsuzluk iddiaları nedeniyle AKP Merkez Yürütme Kurulu'ndaki görevinden ayrılan AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin Geyve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan ağabeyinin usulsüz, yolluk ve ek ders ücreti aldığını iddia etti. Dişli'nin ağabeyi Alaattin Dişli ise, "Hepsi yalan mahkemede hesaplaşacağız" dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Afşar, yaptığı yazılı açıklamada daha önce din bilgisi öğretmeni iken AKP iktidarı döneminde Geyve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne, kısa bir süre önce de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Milletvekili Şaban Dişli'nin ağabeyi Alaattin Dişli'nin usulsuz olarak ek ders ücreti aldığını öne sürdü.

Şube Başkan Erol Afşar, vekaleten bu görevleri yürüten Alaattin Dişli'nin bu süreçte iki okul müdür yardımcılığına atandığını, 15 saat ek ders ücreti alması gerekirken usulsüz olarak 30 saat ek ders ücreti ile tüm atamalarında evini taşımadığı halde usulsüz olarak yolluk aldığını iddia ederek, "Alaattin Dişli, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni. Bunun dışında idarecilik vasfı, sınav kazanmışlığı falan yok. Ali Fuat Paşa Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni iken eğitim organizasyonu yönetim şemasında 4 basamak birden atlayarak Geyve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne getirildi. önce kadrosunun bulunduğu okula müdür yardımcısı yapıldı. Ardından Doğantepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na okulu müdür baş yardımcılığına ve bir süre sonra da müdürlük görevine getirildi. Alaattin Dişli okulunda derslere girmediği, öğrencilere ders vermediği halde ek ders ücreti alıyor. Mevcut yönetmeliklere göre haftada en fazla 15 saat ek ders ücreti alması gereken Dişli, bir yolunu bularak bunu 30 saate çıkarıyor. Aynı evde oturduğu, aynı ilçe içinde o da vekaleten ve görevlendirme yer değişiklikleri yaptığı halde kendisine yolluk tanzim ediliyor" dedi.

MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIM


Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Afşar'ın doğru söylemediğini belirten Alaattin Dişli, "Bunların hepsine mahkemede cevap vereceğim. Erol Afşar'ın anlattıkları yalan. Hepsi yıpratmak için uydurma şeylerdir. Hepsinin cevabını vereceğiz. Ek ders ücreti olarak Doğantepe Yatılı ilköğretim Okulu Müdürüyüm. Yatılı İlöğretim Bölge Okul (YİBO)'larda yöneticilik görevi 30 saattir. 6 saat de maaş karşılığı derse gireriz. Derse de gittim. Herkes ders defterine bakabilir. Yollukta aldım. Herkesin aldığı kanunu usul ne ise o yolluğu aldım. Mahkemede hesaplaşacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı