Gazete Vatan Logo

Afrin’e yardımlar tam gaz sürüyor!

Mehmetçik Afrin’i terörden temizledi, şimdi sivil halkın yaralarını sarıyor. Aşı olmayana aş, hasta olana ilaç götürüyor. Karşılığını içten öpücükle alıyor...

Afrin’e yardımlar tam gaz sürüyor!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Suriye Afrin’de son bir hafta içerisinde; AFAD ve Kızılay işbirliğinde 28 farklı yerde yaklaşık 5 bin aileye sıcak yemek ve insani yardım malzemesi dağıttı.

20 Mart’ta başladı...

TSK’nın Afrin ilçe merkezini terör unsurlarından temizlenmesinin hemen ardından bölgede insani yardım faaliyetleri 20 Mart’ta başlatılmıştı. Terör nedeniyle yıllardır gıdaya ve insani yardım malzemelerine ulaşmakta zorluk yaşayan ilçe halkı, Türk Kızılayı ekiplerini ve yardım malzemelerini karşılarında görünce büyük sevinç yaşamıştı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı, ilçede ilk etapta 250 koli gıda, 250 koli hijyen malzemesi, bin battaniye ve bin kumanya dağıtmıştı.

Su, okul ve hastane...

TSK, yardımlar sürerken bir yandan da DSİ, Karayolları ve Türk belediyelerinin yardımıyla Afrin’in su, elektrik şebekelerini onarmış, okulları da yeniden eğitime açmıştı. TSK ayrıca 21 Nisan’da da Cinderes beldesinde çocuk, dahiliye, fizik tedavi ve kulak burun boğaz bölümlerinden oluşan 400 kişi kapasiteli Acil Yardım Hastanesi açtı. Ücretsiz ilaç ve tedavi imkanı sağlayan hastanede, çocuk, dahiliye, fizik tedavi ve kulak burun boğaz bölümlerinin yanı sıra laboratuvar ve radyoloji hizmeti de veriliyor.

Haberin Devamı

AFAD ve Kızılay işbirliği

Afrin’de 20 Mart’ta başlayan insani yardımlar, Ramazan ayında Kızılay dışındaki yardım kuruluşları ve Türkiye’deki kentlerden gelen gıda ve giysi dolu TIR’larla daha da arttı. TSK, Afrin’de son bir haftada; AFAD ve Kızılay işbirliğinde 28 farklı yerleşim yerinde yaklaşık 5 bin aileye sıcak yemek ve insani yardım malzemesi dağıttı. TSK’nın paylaştığı yardımlarla ilgili fotoğraflar arasında yaşlı bir ninenin, kendilerine yemek ve insani yardım malzemesi getiren Mehmetçiği kaskından öperek teşekkür etmesi görenleri duygulandırdı.