Gazete Vatan Logo

Adnan Şenses'i kaybettik!

Adnan Şenses'i kaybettik!

Türk Sanat Müziği’nin büyülü sesi Adnan Şenses, 78 yaşında aramızdan ayrıldı. 20 gündür hastanede tedavi gören Şenses, yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek...

Türk sanat müziğinin usta ismi Adnan Şenses, dün akşam 20 gündür tedavi gördüğü Okmeydanı Memorial Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İki sene önce geçirdiği mide kanseri hastalığı ve en son yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Şenses, saat 20.30’da aniden fenalaşınca tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Mide kanseri yüzünden geçirdiği ameliyatların ardından kemoterapi tedavisi de gören 78 yaşındaki Şenses’in solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Şenses cuma günü (yarın) Teşvikiye Camii’nde ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu’da toprağa verilecek.

Hastaneye sanatçı akını

Adnan Şenses’in hayatını kaybetmesinin ardından bir çok sanatçı hastaneye gelerek ailesine baş sağlığı diledi. Hastaneye ilk olarak Alişan gelirken daha sonra Orhan Gencebay, Selam Şahin, Aslı Hünel, Selçuk Ural, Murat Göğebakan, Mahsun Kırmızıgül, Ebru Akel, yapımcı Polat Yağcı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül geldi.

Marangoz değil şarkıcı oldu...

Bursa’da 1935 yılında doğan Adnan Şenses, Ankara’da başladığı ilkokula İstanbul Karagümrük’te devam etti. Daha sonra ailesinin isteğiyle marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında müziğe başladı. İlk müzik derslerini Suzan Yakar Rutkay’dan alan Şenses, 16 yıl Ankara Radyosu’nda çalıştı. Ünlü gazinolarda çalışan ve birçok albümü olan Şenses, 47 sinema filminde de rol aldı. Çok sayıda altın plak alan sanatçı, en son bu yıl “Adnan Şenses Bir Efsanedir” albümünü çıkarmıştı.



Erdoğan’dan başsağlığı mesajı

Başbakan Erdoğan, Adnan Şenses’in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, “İnanıyorum ki geride bıraktığı eşsiz eserleri ve özgün yorumuyla gelecek nesiller tarafından da örnek ve saygın bir sanatçı olarak anılmaya devam edecek” dedi.

Altı kez evlendi...

Adnan Şenses, ilk evliliğini 1961’de Suzan Yakar Rutkay ile yaptı. 1964’te Meral Tunalı ile evlendi. Daha sonra Ayten Kahraman ve Londra’da Christine adlı bir İngilizle evlendi. 1984’te Hayal Devran ile, 1990’da ise Lale Hanım’la son evliliğini yaptı.





Haberin Devamı