Gazete Vatan Logo

Adliyede avukatlara polis müdahalesi

Adliyede avukatlara polis müdahalesi

1 Mayıs'taki gözaltıları protesto için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan bir grup avukata, polis müdahale etti. Polis, adliyenin içinde müdahale ettiği grubu kalkanlarla iterek dışarı çıkardı. Yaşanan arbede sırasında yere düşenler oldu.

"AVUKATLARI BİLE ADLİYEYE ALMIYORLAR"

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, kurulan çevik kuvvet barikatı önünde bir açıklama yaparak, "Müvekkillerimizin ifadelerini beklerken saldırıya uğradık. Görün avukatları bile adliyeye almıyorlar" diye konuştu.

AVUKAT YEŞİL: SADECE ADLİYENİN İÇERİSİNDE DURUYORDUK

Adliye dışına çıkarılan avukatlara bir müdahale de adliye önünde yapıldı. Polis kalkanlarıyla avukatları iterek adliyenin önünden uzaklaştırdı. Polis barikatı önünde bazı avukatlar oturma eylemi düzenledi. Bu sırada açıklama yapan Avukat Gökmen Yeşil, "Sadece adliyenin içerisinde duruyorduk. Emniyet müdürü olduğunu söyleyen çekik gözlü bir vatandaş geldi ve çevik kuvvete bizi dışarı atması emrini verdi. Her bir avukat sürüklenerek dışarı atıldı" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL DA ORTAMI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Haberin Devamı

Avukatlar bir süre çevik kuvvet barikatı önünde polislerle tartıştı. Daha sonra barikatın açılmasıyla ’C’ kapısı girişine gelen avukatlar ve onlara destek verenler, burada "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları attı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayın yaşandığı yere gelerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Buradaki bariyerle çevrili alanda basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara izin vermeyen polisler, bir kez daha barikat kurdu. Bazı avukatlar barikat kurup bekleyen çevik kuvvet polislerine hitaben, "Suç işliyorsunuz, dağılın. Hakkınızda toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten, kamu görevlisini engellemekten suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, açıklama yapmak için direnen bazı avukatlarla beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapmalarına izin verilen avukatlar basın açıklaması yaparak, ardından ise adliyeye girdi.

Haberin Devamı