Gazete Vatan Logo

Adli Tıp raporuna isyan

Derede ölü bulunan Fatma Demir’e Adli Tıp’ın verdiği ‘normal boğulma’ raporu yakınlarını isyan ettirdi. Kadının oğlu İsa Demir “Annem çenesi bağlı bulundu. Tek koluyla bunu nasıl yaptı? İlk otopsi de boynunda kırık olduğu yazılı, niye raporda bu yok” diye tepki gösterdi.

Adli Tıp raporuna isyan

Samsun’un Ayancık ilçesine bağlı Başalan Köyü’nde oturan 55 yaşındaki Fatma Demir, 22 Ağustos 2016 yılında derede ölü bulundu. Tek kolu olmayan kadının çenesi bağlanmıştı. Demir’e ilk otopsi Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapıldı. Otopsi raporunda ‘boyunda troid kemiğinde kırık ve yumuşak dokuda ekimoz’a rastlandığı belirtildi. Olayla ilgili olarak Fatma Demir’in gelinleri Güladiye Demir, Necla Demir ve ağabeyi Hidayet Akyol, gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen üç kişi ‘adli kontrol şartıyla’ serbest bırakıldı. Olaya bakan savcılık, Fatma Demir’in bir cinayete kurban gidip gitmediğinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda detaylı bir rapor istedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli İhtisas Kurulu hazırladığı raporda Fatma Demir’in ‘derede doğal şartlarda boğularak öldüğü kabul edilmelidir’ şeklinde rapor verdi. Demir Ailesi rapor ellerine ulaştıktan sonra büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kız kardeşi Havva Erkol ile birlikte Müge Anlı’nın programına katılan İsa Demir, raporun olayla ilgili dosyanın incelenmeden düzenlendiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Annem 1.5 metre derinliğindeki derede yüzüstü ölü bulunuyor. Çenesi ise bir eşarpla bağlı bulunmuş. Annemin tek kolu yok. Diğer kolu ile kendi çenesini bağlaması mümkün değil. Ayrıca ilk otopside annemin boynunda kırık olduğu açıkça yazılı. Boynunda troid denilen yerde hem kırık hem de kanama var. Adli Tıp Kurumu’nda bu ayrıntı göz ardı edilmiş. Annemin boynundaki kırığın kendi kendine oluşması imkansız. Çünkü annemin vücudunda herhangi bir iz yok. Yani sürüklenmiş, bir kayaya çarpmış ve boynu öyle kırılmış diyemeyiz. Annemin çok açık bir şekilde cinayete kurban gittiği ortadayken böyle bir rapor verilmesi bizi şoke etti.

‘Baskı olmadan kırık oluşmaz’

Olayı gündeme getiren Müge Anlı, programda Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şevki Sözen’in görüşlerine yer verdi. Prof. Dr. Sözen ilk otopside açıklanan boyundaki kırığın normal şartlarda oluşamayacağını belirterek şunları söyledi: Suda normal boğulma vakalarında ağızda ve burunda mantar köpüğü dediğimiz bir köpük görülür. Ancak bu vakada kadının boğazında triod dediğimiz bölgede kırık ve kanama var. Bu kırık ve kanama boyuna baskı olmadan oluşmaz. Adli Tıp Kurumu’nda bu ayrıntının değerlendirilmediğini görüyoruz.

Haberin Devamı