Gazete Vatan Logo

Adli Tıp'a göre ölüm nedeni sır!

Kılıçdaroğlu "Açlıktan öldü" demişti...

SAMSUN’da 2,5 aylık iken açlıktan öldüğü söylenen Kübra Nazar Bakırcı’nın kesin ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca saptanamadı. Adli Tıp 1’inci İhtisas Kurulu 3 maddelik sonuç bölümünde, kesin nedeni saptayamamakla birlikte bebeğin düşmeye ve açlığa bağlı ölmediği görüşüne yer verildi. Bakırcı ailesinin avukatı Yalçın Korkmaz ise rapora itiraz edeceklerini söyledi.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki Necla ve geçirdiği iş kazası nedeniyle sağ ayağı koptuğu için çalışamayan 30 yaşındaki Murat Bakırcı çiftinin 2.5 aylık bebekleri Kübra Nazar Bakırcı geçen 17 Ocak günü rahatsızlandı. Kübra bebek Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 112 Acil Servis ambulansıyla götürülürken yolda öldü. Kübra bebeğin hastaneye ölü olarak gelmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı otopsi istedi. Kübra’nın ’beslenme yetersizliğinden öldüğü’ belirtilirken ölüm nedeninin kesin olarak saptanması için bazı organlarından alınan parçalar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kübra Nazar Bakırcı’nın ölüm sebebi, polis kayıtlarına da ’beslenme yetersizliği’ olarak geçti. Olayın basında yer alması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak, hazırlanan asayiş vukuat bültenine ’beslenme yetersizliği’ diye ’sehven’ yazıldığını ifade etti. Bu arada Kübra’nın olaydan bir hafta önce düştüğünü ve düşmeye bağlı olarak hayatını kaybetmiş olabileceği yönünde açıklama yapan idareciler oldu.

HASTANE "BESLENME YETERSİZLİĞİ" TANISI KOYDU

Diğer taraftan da Kübra Nazar Bakırcı’nın ölmeden 25 gün önce ailesi tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldüğü ve burada yapılan muayenede ’malnutrisyon-kistik fibrozis’ (Beslenme yetersizliği) tanısı konularak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği, ancak götürülmediği ortaya çıktı. Ölümün ardından da baba Murat Bakırcı ve anne Necla Bakırcı ise, çocuklarının ölüm sebebi olarak beslenme yetersizliği denildiğini belirterek, kendilerinin bir ihmali olmadığını söyledi.

ADLİ TIP: "KAFATASI SAĞLAM, DÜŞMEDEN ÖLMEDİ"

Soruşturmayı yürüten Tekkeköy Cumhuriyet Savcılığı, tüm belgelerle birlikte otopsi CD’sini İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Kurulu’na gönderdi. Kurul yaptığı inceleme sonrasında Kübra Nazar Bakırcı’nın ölüm sebebi ile ilgili 9 sayfalık bir rapor hazırladı. 3 maddelik sonuç bölümünde kurul, bebeğin aşırı zayıf görünümde olmadığı, yanaklarında çökme olmadığı, kafa kubbe ve kaide kemiklerinin sağlam olduğunu vurgulayarak düşmeye bağlı olarak ölüm olayının gerçekleşmediğini açıkladı.

Kübra bebeğin doğumdan itibaren vücut ölçümlerinin düzenli olarak takip edilmediğine dikkat çeken Adpi Tıp raporu, "35 haftalık, 50 santimetre boyunda, 2 kilo 940 gram ağırlığında prematüre doğan bebeğin gestasyon (gebelik) yaşına göre düşük olmaması nedenleriyle ölümünün malnutrisyona bağlı olmadığını" vurgulandı. Ölümün beslenme yetersizliğinden kaynaklanmadığı belirtildi.

"ÖLÜM SEBEBİ BELİRLENEMEDİ"

İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Kurulu hazırladığı raporun sonuç bölümünün üçüncü maddesinde ise mevcut bulgularla 2.5 aylık iken hayatını kaybeden Kübra Nazar Bakırcı’nın ölüm sebebinin belirlenemediğine oy birliği ile karar verdi.

BAKIRCI AİLESİNİN AVUKATI:"RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ"

Bakırcı ailesinin avukatı Yalçın Korkmaz,"Raporda bebeğin doğum kilosu olan 2 kilo 940 gram üzerinden değerlendirme yapılmış, oysa Samsun’da yapılan otopside bebeğin kilosunun tahmini 1.5-2 kilogram olarak belirlenmişti. Kurul bu durumu gözönüne almamış. Rapora itiraz edip Adli Tıp Genel Kurulu’ndan tekrar rapor alınmasını isteyeceğiz. Bir bebek öldü. Ama neden öldüğü bir türlü tespit edilemiyor. Bu olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı