Gazete Vatan Logo

Adı yaşayacak

Ali Rıza Efendi’nin köyü Makedonya’nın Kocacık Köyü’nde ”Ali Rıza Efendi Anıevi” yapılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin köyü Makedonya’nın Kocacık Köyü’nde ”Ali Rıza Efendi Anıevi” yapılıyor.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamada, hafta sonunda Makedonya’yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından inşa edilen Ali Rıza Efendi Anıevi’nde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Ziyarette Bekir Bozdağ’a Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevksa’nın eşlik ettiği belirtilen açıklamada, iki bakanın Anıevi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

Atatürk’ün baba evinin, iki binadan oluşacağı, evlerden birinin Ali Rıza Efendi’nin evi, diğerinin akraba evi olarak inşa edileceği ifade edilen açıklamada, Ali Rıza Efendi’nin yaşadığı dönemi tanıtmak amacıyla evin o döneme ait eşyalarla dizayn edileceği belirtildi.

Üç katlı etnoloji müzesi olarak hizmet verecek evin yanı sıra akraba evi olarak tasarlanan ikinci evin ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya’da gördüğü eğitim sürecini ve hayatını yansıtacağı bildirildi.

Açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın, Kocacık Köy yolunun da Türkiye ve TİKA tarafından yaptırılacağı müjdesini verdiği aktarıldı.

Haberin Devamı