Gazete Vatan Logo

Açık ara Esenyurt

Konut kredisi faizlerinin 0.98’e indiği kampanyadan en kârlı çıkan Esenyurt oldu. İstanbul’da en fazla satışın yapıldığı ilçe olan Esenyurt, kampanya döneminde de bu özelliğini sürdürdü. Satışların yüzde 20 arttığı ilçede, 2 ayda 7 bin konut satıldı. Pendik 2 bin 110 adette kaldı

Açık ara Esenyurt

Gayrimenkul sektöründe, faizi yüzde 0.98’e indiren yüzde 20 indirimli kampanya 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki dönemde durgun giden konut satışlarını adeta uçurdu. Konut satışları Mayıs’ta yüzde 2.7, Haziran’da yüzde 22.4 yükselişle 6 ayda 646 milyon adet seviyesine ulaşırken, bu artıştan en çok payı alan İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt’ta aylık 2 bin bandında olan konut satışları kampanya sayesinde 3 binleri aştı ve Mayıs-Haziran döneminde ilçede 6 bin 997 konut el değiştirdi. Esenyurt’ta 6 aylık dönemde 17 bin 835 konut satıldı. Esenyurt, en yakın rakiplerine açık ara fark attı.

Ulaşılabilir fiyat

Esenyurt, İstanbul’da en çok markalı konutun bulunduğu ilçe olarak biliniyor. Yatırımcıların Esenyurt’u tercih sebeplerinden biri de ulaşılabilir konut fiyatlarına sahip olması. Hem yüksek arz hem de makul fiyatlar, Esenyurt’un İstanbul’da en çok konut satılan ilçe olmasını sağlıyor. Kampanya döneminde Esenyurt’un ardından 2 bin 110 konut satışıyla Pendik geldi. Pendik’in 6 aylık satışları 5 bin 705’i buldu. Pendik’in ardından üçüncü sırada 1.953 konut satışıyla Beylikdüzü yer aldı. Esenyurt ile benzer özelliklere sahip olan Beylikdüzü’nün 6 aylık satış performansı 4 bin 917’ye ulaştı. 1.878 adetlik satışla Sancaktepe ve 1.768 adetlik satışla Kadıköy, listenin ilk 5’ini oluşturan diğer ilçeler olarak sıralandı. Başakşehir, Ümraniye, Kartal, Küçükçekmece ve Tuzla da satışlarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Merkezde sabit kaldı

İstanbul’da en az konut satışının yapıldığı, Beykoz, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli gibi ilçeler, kampanya döneminde de sakindi. Bunda hem yeni konut arzının çok fazla olmaması hem de şehrin merkezinde yer alan bu bölgelerde fiyatların yüksekliği etkili oldu.

İNDİRİME DEVAM TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve konut fiyatlarındaki indirimin satışlara çok olumlu yansıdığını belirterek, yılın ikinci yarısında da bu indirimlerin devam etmesi gerektiğini bildirdi. Konut kredi faizlerindeki indirimin Haziran sonu itibarıyla bittiğini anımsatan Palandöken, “Bu seferberlik satışlara olumlu yansımıştı. Konut satışlarının artması, dolaylı yoldan tüm piyasalara olumlu etki ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı