Gazete Vatan Logo

Aç kurtlar 10 yaşındaki Onur'u yedi!

Kayseri'nin Talaş ilçesinde şehre inen aç kurtlar karda oyun oynayan Onur'a saldırdı. Küçük çocuğun cesedi sağ kolu tamamen kopmuş, sol kolu ve boğazı ısırılmış halde bulundu

Kayseri'nin Talaş İlçesi Anayurt Mahallesi'nde aç kurtlar, ilköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Onur Bahar'ı parçalayarak öldürdü. Bahar'ın cesedi, kendisini arayan yakınları tarafından 8 saat sonra Bağlar Mevkii'nde bulundu.

Anayurt Mahallesi'ne 2 gün önce taşınan şoför baba Mehmet ile anne Gülcan Bahar, önceki gün saat 13.00 sıralarında ortadan kaybolan oğulları Onur'u aramaya başladı. Her yere baktılar ama bulamadılar. Onur ve birkaç arkadaşı oyun oynamak için karla kaplı Bağlar mevkiine gitmişti. Saat 20.00'de mahalleye dönen çocuklar, köpek sandıkları kurtların saldırısına uğradıklarını anlattılar. Ama aralarında Onur yoktu.

Köpke yapmış olamaz
Bunun üzerine baba Mehmet Bahar, mahalle sakinleri ile birlikte Bağlar Mevkii'nde aramalara başladı. Bir süre sonra arazide, karlar arasında sağ kolunun tamamı, sol kolunun yarısı yenilmiş, boyun ve boğazında diş izleri bulunan çocuğun cesedi bulundu. Mehmet Bahar, oğlunun parçalanmış cesedini görünce sinir krizleri geçirdi. Yapılan otopside Onur'u kurtların parçaladığı anlaşıldı. Olay polis kayıtlarına da 'Kurt saldırısı sonucu ölüm' olarak geçti.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi eski Dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, köpeklerin insana saldırması için kuduz ya da hasta olması gerektiğini belirterek "Bugüne kadar köpeklerin insanları parçalaması ile ilgili bilimsel bir veri yok. Ancak, kurt ve vahşi hayvanlar aç kaldıklarında insana da saldırıp, parçalayabilir" dedi.

Onur Bahar, için Anayurt Semti'ndeki Lale Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde baba Mehmet Bahar'ı, Talaş Belediye Başkam Rifat Yıldırım ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Sınıf arkadaşları da cenaze töreninde saf tutarak Onur'un cenaze namazını kıldı. Cenaze namazı ardından Onur Bahar, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Avlanacak alan kalmadığı için
Sadece beslenmek için avlanan kurtlar, avlanamadıkları zamanlarda diğer hayvan leşleri, hatta bazen de bitkilerle besleniyor. Her yıl dünyada evcil köpeklerin saldırısında 20 kişi hayatını kaybederken, bir insanın kurtlar tarafından öldürülme olasılığı, kafasına meteor düşmesi olasılığından daha az. İnsanlara karşı yapılan en büyük kurt saldırısı geçtiğimiz yıl Hindistan'da yaşandı. Ülkenin Pradeş eyaletinde bir köye inen kurt sürüleri, 1 sene boyunca 50 çocuğu parçalayarak öldürdü. Uzmanlara göre bunun nedeni, bölgedeki insan yoğunluğunun ormanlık alanı tehdit edecek duruma gelmesi ve kurtların avlanacak alanlarının kalmaması.

Marketten atılan kemiklerin kokusuna geldiler
Talas Kaymakamı Ekrem Çalık, olayın olduğu bölgede sürek avı düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Onur'a saldıran hayvan kurt. Yerdeki ayak izleri kurt ayak izi. Vahşi hayvan Onur'un önce boynuna saldırıp ciğerini parçalamış, daha sonra sol kolunu kopartmış. Olayın olduğu bölgede ve Derevenk Vadisi'nde sürek avı düzenleyeceğiz. Bölgeye polis devriyesi konulacak. Onur'a saldıran kurdun, aç kaldığı için Anayurt Mahallesi'ne kadar geldiğini tahmin ediyoruz. Olayın olduğu bölge bir markete yakın. Aç kalan kurt marketten dışarı atılan kemik parçalarının kokusunu alıp gelmiş de olabilir."

Haberin Devamı