Gazete Vatan Logo

ABD’den teröristbaşı Gülen'e özel koruma!

FETÖ elebaşı Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyen ABD, malikanesinin bulunduğu Saylorsburg’u ‘suç izleme alanı’ ilan etti. Bu karar, ABD için güvenliği önemli kişilerin bulunduğu alana uygulanıyor.

ABD’den teröristbaşı Gülen'e özel koruma!

ABD’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i devlet eliyle nasıl koruma altına aldığı gün yüzüne çıktı. ABD, Gülen’in ininin bulunduğu Pensilvanya’daki Saylorsburg kasabasına özel bir statü verdi. Saylorsburg Kasabası, ülkedeki askeri tesisler, Merkez Bankası (FED) rezervlerinin bulunduğu alanlar, üst düzey güvenlikli cezaevleri, nükleer tesisler ve uzay araştırma merkezlerinin bulunduğu bölgelerde uyguladığı ‘Suç İzleme Bölgesi’ unvanı verdi. Eyaletlerin üstünde yani doğrudan Washington D.C.’den çıkan federal karar niteliğindeki bu uygulama ABD için güvenliği önemli kişilerin bulunduğu kırsal alanlar ve şehirlerin içindeki mahallelerde de uygulanıyor.

POLİS DEĞİL FBI VE SWAT GELİYOR

İlk kez 1970’li yıllarda Florida’da bulunan Miami ve Tampa’daki kırsalda gerçekleştirilen uygulamayla Castro rejimine karşı Florida’da yetiştirilen kontra-gerilla militanlarına özel güvenlik sağlanmıştı. ABD’de bu türden bölgelerin en çok Texas, Utah ve California eyaletlerinde oldukları biliniyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın ortaya koyduğu yasalara göre en üst düzey güvenlikli giriş protokolünün iki kademe altında yer alan bu bölgelerde işlenen hırsızlık, kavga ya da hasarlı trafik kazası gibi en basit adi suçlarda bile olay yerine FBI ve SWAT geliyor. Bu uygulamaya bölge sakinleri de dahil ediliyor. Burada yaşayan insanların en ufak bir suç girişimini hızla ihbar etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu uygulama çok özel askeri tesisler ya da hassas devlet kurumları için işliyor. Suç oranı ‘A+’ ile bölgenin en sakin yerleşim yeri olan Saylorsburg sakinleri elebaşı için OHAL edilmesine tepkili!

SUÇ ORANI EN DÜŞÜK OLAN BÖLGE!

ABD’nin bu uygulamayı FETÖ elebaşını korumak için aldığını kanıtlayan başka bir detay da Saylorsburg kasabasının bölgenin suç oranı en düşük yerleşim birimi olması. Verilere göre Saylorsburg kasabası suç oranının düşüklüğü bakımında ‘A+’ yani en güvenli yaşanabilir alanlardan birisi olarak değerlendiriliyor. Hiçbir ciddi suç bulunmamasına karşın kasabanın ‘Suç İzleme Alanı’na alınmış olması ise bu uygulamanın yalnızca FETÖ elebaşı Gülen ve çevresindeki insanların güvenliği için alınmış olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

Elebaşı korkusundan ne yapacağını şaşırdı. Suikast tedirginliği nedeniyle panik odasında yaşayan Gülen şimdi de ‘Türkiye operasyon yapar’ diye ABD tarafından korumaya alındı! (Akşam)