Gazete Vatan Logo

ABD'de hükümet kapanabilir

ABD Başkanı Trump ile Kongre'deki Demokrat Partili liderler arasında bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle, ABD hükümetinin kepenk kapatabileceği bildirildi.

ABD'de hükümet kapanabilir

ABD'de bütçe görüşmelerinde yaşanan tıkanma nedeniyle ülkenin mali kaynaklarının 10 gün içinde tükeneceği ve hükümet kurumlarının kapanabileceği belirtildi.

Voice of America sitesinin haberine göre, 2018 bütçesiyle ilgili olarak Başkan Donald Trump ve Demokrat Partili Kongre liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık, hükümetin kepenk kapatmasıyla sonuçlanabilir.

DEMOKRAT LİDERLER, TRUMP'IN DAVETİNİ REDDETTİ

Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajda, mevcut bütçeye göre 8 Aralık’ta mali kaynakların tükenmesi durumunda hükümet kurumlarının açık kalması için Senato azınlık lideri Charles Schumer ve Temsilciler Meclisi azınlık lideri Nancy Pelosi’yle görüşmeyi planladığını açıkladı.

Ancak Schumer ve Pelosi, "görüşmenin şov amaçlı olacağını söyleyerek", Beyaz Saray'da yapılması planlanan toplantıya katılmayacaklarını bildirdi.

Cumhuriyetçiler, bütçede savunma için daha fazla harcama isterken, Demokratlar sosyal projelere daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini savunuyor.

Bütçe yılının sonuna dek hükümetin mali kaynakları konusunda anlaşmaya varılamaması halinde, ABD'de hükümet kurumları kapanabilir.

Haberin Devamı