Gazete Vatan Logo

90’dan fazla yeni otomobil Türkiye yollarına çıkacak

Otomotiv sektörü 2006’de üretim ve ihracat rekoru kırarken, iç pazar yaklaşık yüzde 12 daraldı. Bu yıl blok muafiyet ile yeni döneme giriliyor

Markaların rekabeti daha da artacak. Otomotivciler, 2007’de birçok yeni modeli tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. İşte size Türkiye’de piyasaya sunulacak tüm yeni araçların listesi. Bol otomobilli yıllar

Otomotivciler, 2007’de birçok yeni modeli tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. İşte size Türkiye’de piyasaya sunulacak tüm
yeni araçların listesi. Bol otomobilli yıllar...


CHERY
Ucuz Çinli otoların bu yıl pazara girmesi bekleniyor. Mermerler Otomotiv, Chery’nin Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss modellerini satacak.

NISSAN
Avrupalı tüketicilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanan Qashqai, Mart’ta satışa çıkacak. Yeni X Trail, Ağustos’ta ithal edilirken, 350 Z Roadster siparişle getirilecek.

SUZUKI
2006’nın sonunda Grand Vitara’nın dizel versiyonunu pazara sunan Suzuki, bu yıl Fiat Sedici ile aynı platforma sahip SX-4’ü satışa sunmayı planlıyor.

VOLVO
İsveçli üreticinin kompakt ve farklı çizgilere sahip yeni modeli C30, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde pazarda olacak. C70 markanın yeni yıldaki diğer yeniliği.

SEAT
Seat ailesinin en performanslı modeli 240 beygirlik Leon Cupra, Mart’ta geliyor. Altea XL Haziran’da, 1.4 litrelik motora sahip Leon, Ağustos ayında pazara girecek.

HYUNDAI
Hyundai Assan, Türkiye’de Mart’ta Matrix’i üretmeye başlayacak. Araç iç pazarın yanı sıra dünya pazarlarına ihraç edilecek. Yeni Elantra ise Ağustos’ta satışa sunulacak.

PORSCHE
Porsche, yeni Cayenne’i 3 farklı motor seçeneği ile ilk çeyrekte pazara sunacak. Ağustos ayında spor otomobil tutkunlarına özel 911 Turbo Cabrio yollara çıkacak.

KIA
Güney Koreli şirketin Avrupalı çizgilere sahip modeli Cee’d, Çelik Motor’un 2007’deki en iddialı modeli olacak. Otomobil Nisan’da geliyor.

CHEVROLET
Chevrolet, dizel pazarına Lacetti HB ve Station Wagon ile yılın ikinci çeyreğinde adım atacak. LPG’li versiyonlarının satışına da ağırlık verilmesi planlanıyor.

LAMBORGHINI
Doğuş Otomotiv, Lamborghini’nin Murcielago ve Gallardo modellerini Mayıs’ta, Türkiye’ye getirecek.

RENAULT
Renault, geniş aileler için tasarladığı Scenic ve Grand Scenic modellerini Ocak ayı başında ithal edecek. Clio’nun performanslı versiyonu RS, ilk çeyrekte satışta olacak.

TOYOTA
Toyota’nın Adapazarı fabrikasında üretilmeye başlanacak yeni Auris, ilkbahar ayları gibi pazara sunuluyor. Şirket, yılın ikinci yarısında ticari araç ithal edecek.

LANCIA
Lancia’nın Ypsilon modeli 4 farklı motor seçeneği ile satılacak. Kompakt sınıfta Musa (otomatik) ile üst segmentte yer alan Thesis de markanın pazara sunacağı yenilikler.

MITSUBISHI
Arazi kabiliyeti geliştirilen yeni Pajero, Nisan’da piyasaya giriyor. SUV modeli Outlander Haziran’da, merakla beklenen yeni Lancer Ağustos’ta satılmaya başlanacak.

MAZDA
Mermerler Otomotiv, yılın ikinci yarısında iki yeni modeli piyasaya çıkartacak. Biri SUV aracı CX-7, diğeri küçük segmentteki Mazda 2 olacak.

JAGUAR
Jaguar ailesinin yeni üyesi XKR, bu yıl tüketicilerle buluşuyor. XK’nın süperşarjlı versiyonu olan XKR, 420 beygirlik motoru ve tasarımıyla dikkatleri topluyor.

SKODA
Skoda, Autoshow’da ilk kez tanıttığı Scout modelini siparişle getirecek. Yeni Skoda Fabia, markanın diğer iddialı modeli olacak. Otomobil, Ağustos ayında ithal edilecek.

BENTLEY
Türkiye’ye henüz gelmeden 6 adet sipariş alan Bentley, Mayıs’ta resmen pazara girecek. Continental GT, Flying Spur, markanın yollara çıkacak modelleri.

SUBARU
1.5 litrelik Impreza ile atağa kalkan Subaru, bu kez Legacy’i tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Yeni Impreza’nın yılın son çeyreğinde çıkması bekleniyor.

MASERATI
Maserati, Quattroporte DuoSelect’in yanı sıra otomatik vitesli versiyonu olan Quattroporte Automatica’yı pazara sunacak.

SMART
DaimlerChrysler’in küçük otosu Smart, yeni imajına kavuştu. İki kişilik Smart ForTwo, Nisan ayında gelecek.

CHRYSLER
Chrysler’in Sebring modeli tepeden tırnağa yenilendi. Araç, Şubat’ta sizlerle buluşacak. Cabrio versiyonu Mayıs’ta geliyor. Yılsonunda yeni Grand Voyager, ithal edilecek.

BMW
X5 Nisan’da, Cabrio 3 Serisi ile makyajlı 5 Mayıs’ta, makyajlı 1 Serisi ve 3 kapılı versiyonu Haziran’da, 1 Serisi Coupe Aralık’ta, yeni M3 ve makyajlı 6 Ekim’de geliyor.

MINI
120 beygir güç üreten motorlu Mini Cooper ile 150 beygirlik Mini Cooper S, Şubat ayı sonu itibarıyla satışa çıkacak.

MERCEDES
Mercedes sportif otomobil C Serisi’ni Nisan ayında pazara sürmeyi hedefliyor. Şirket, 2007’de yeni aracı ile hatırı sayılır satış gerçekleştirmek istiyor.

FIAT
Tofaş’ın Bursa’da fabrikasında üreteceği Linea, ilk yarıda tüketicilerle buluşuyor. Dünya tanıtımı bu ay sonunda gerçekleşecek Fiat Bravo, Fiat’ın yenilikleri arasında. Fiat’ın Logan’a rakip olacağı ucuz Albea da yılın ilk yarısında piyasaya sunulacak.

OPEL
Yılın ilk çeyreğinde 115 beygirlik makyajlı Astra geliyor. Hız tutkunları için yeni GT ilkbahar ve arazi meraklıları için Antara Mayıs’ta ithal edilecek. Opel’in Astra Sedan modeli üçüncü çeyrekte yollarda yer alacak.

FORD
Uzun süredir beklenen Mondeo, Haziran’da yenileniyor. Mayıs’ta Focus’un üstü açık versiyonu CC geliyor. Aileler için tasarlanan C-MAX ise Nisan ayı sonunda makyajlanacak.

PEUGEOT
Peugeot, 207 modelinin Coupe Cabrio versiyonu CC’yi yılın ilk yarısında satışa sunacak. Ayrıca yeni yüzlü Peugeot 607, 2.7 litrelik HDi motor seçeneği ile Türkiye’ye gelecek. Üst segmentteki araç ilk çeyrekte pazarda olacak.

HONDA
Yeni Civic Type S, Şubat ayında piyasaya giriyor. Performans tutkunlarının gözdesi yeni Civic Type R Nisan ayında ithal edilecek. 2.0 litrelik motorla donatılan Type R 201 beygir, 1.8 litrelik motora sahip Type S 140 beygir güç üretiyor.

Haberin Devamı