Gazete Vatan Logo

9 milyon ziyaretçiyi aştı 8 otelden turist taşıyor!

9 ayda 9 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Akasya Acıbadem, alışverişte turist sayısını artırmak için özel seferler düzenliyor. Avrupa yakasındaki 8 otelin ardından Bağdat Caddesi’nden de sefer düzenlenecek.

9 milyon ziyaretçiyi aştı 8 otelden turist taşıyor!

Akkök Şirketler Grubu, Sinpaş GYO, Yıldız Holding ve Doğu Batı Grubu’nun ortak olduğu SAF GYO tarafından Anadolu Yakası’nda hayata geçirilen Akasya Acıbadem Yeni Nesil Yaşam Kompleksi, 9 ayı geride bıraktı. 9 ayda 9 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Akasya Acıbadem, alışverişte turist sayısını artırmak için özel seferler düzenliyor. Avrupa yakasındaki 8 otelin ardından Bağdat Caddesi’nden de seferler düzenlenecek.

KUR VE SEÇİM BEKLETİYOR

Saf GYO A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, “Akasya Acıbadem; Fransa’nın ünlü cafe&şarküteri zinciri Fauchon, dünyanın ilk büyük oyuncak mağazası Hamley’s, İtalyan ayakkabı, çanta ve aksesuar markası Hogan,, yıldızların giyim markası VINCE, İngiliz erkek giyiminin genç klasiklerinden Hackett gibi uluslararası markanın ilk tercihi oldu. Çok önemli uluslararası markaların Türkiye’ye giriş kapısı olarak önemli bir fark yarattık” dedi.

15 Aralık itibariyle 9 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını kaydeden Oral, “2015’te yüzde 7-8 büyüme öngörüyoruz. Aslında kurlardaki dalgalanma, seçim gibi etkenler olmasa yüzde 10-12 büyüme bekliyoruz diyebilirdim. Bu gelişmeler yüzünden temkinli davranıyoruz” dedi. Alışverişte turistin payını artırmak için çalıştıklarını da anlatan Oral, şöyle konuştu: “Bazı lüks markaların satışlarında turist payı yüzde 30’u bulsa da toplamda turist oranı çok yüksek değil. Bunu artırmak için 3-4 aydır çalışıyoruz. Turizm acentalarıyla görüşüyoruz, Avrupa yakasındaki 8 otelden turistleri getiriyoruz. Tax free verilerine göre en çok Araplar geliyor. Bağdat Caddesi’nden de insanların arabasız gelmesi için seferler düzenleyeceğiz.”

Haberin Devamı

KİRALAR KURUN YÜZDE 10 ALTINDA

AKASYA Acıbadem’de bütün kiraların dolar bazında olduğunu belirten Zeynep Akdilli Oral, şöyle konuştu: “Biz burayı açarken de dalgalanma vardı. Güncel kurun yüzde 10 altında bir kur uyguluyoruz. Yıl sonu hedefimiz 2.38’di. Biraz bekleyip durulunca yeniden revizyona gideceğiz.

600 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

ZEYNEP Akdilli Oral, AVM dışında ofis ve konutların da olduğu Akasya projesinin 600 milyon dolara mal olduğunu anlattı. Oral, şöyle devam etti: “Bunun sadece 250 milyon doları AVM’ye harcandı. 50 milyon dolarla yola en büyük yatırım yapıldı. Kidzania için de 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi.”

Haberin Devamı