Gazete Vatan Logo

8 üniversiteli genç kestirme uğruna ölüme gitti

Üniversiteli gençleri geziye götüren iki midibüsten biri uçuruma yuvarlandı. 18 öğrencinin de yaralandığı

faciaya fren patlamasının neden olduğu öne sürüldü.

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren Yusuf Zeybek’in kullandığı midibüs, Afyonhkarahisar yakınlarından uçuruma yuvarlandı. 8 öğrencinin öldüğü kazada sürücü ile 18 öğrenci de yaralandı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs, dün sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir’e doğru yola çıktı. Yusuf Zeybek yönetimindeki midibüs, dün saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı. 6 öğrenci kaza yerinde öldü. Yaralı çıkarılan 2 öğrenci de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi.
Kestirme iddiası
Vali Hakan Yusuf Güner “Kaza, Yalvaç’tan Eskişehir istikametine gelen bir dağ yolunda meydana geliyor. Yol jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Ama uçurumları olan bir yol. Tali bir yol. Zannediyorum ki, ’Kestirme olsun’ diye gidiyorlar” dedi.
Yol istemiş
Öğrencilerin bulunduğu ikinci midibüsün kaza anında önde olduğu, freni patlayan midibüs sürücüsü Yusuf Zeybek’in korna çalarak önündeki midibüsten yol vermesini istediği iddia edildi. Araçlara çarpmamak için midibüsü düz bir şekilde şarampole sürdüğü belirtilen Zeybek’in hızla ilerleyen aracın kayalıklara çarpmasını engelleyemediği öne sürüldü.
2 ağır yaralı
Kazada yaralanan 19 yaşındaki Büşra Özkaraman’ın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde, Sera Şakar’ın ise Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavileri sürüyor. Durumlarının kritik olduğu belirtilen iki öğrencinin de hayati tehlikelerinin sürdüğü kaydedildi. Feci kazada ölen öğrencilerin isimleri: İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Fatih Aybilek, Muhammed Yusuf Karahan, Sena Öz, Buket Alaz, Gözde Erol.
Yurt dışından teklif almıştı
Kazada yaşamını yitiren Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sena Öz’ün, Antalya Manavgat 1’inci Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması’nda gümüş madalya kazandığı öğrenildi. Öz’ün ayrıca okul arkadaşlarıyla birlikte katıldığı Balıkesir Yöresel ve Ulusal Yemek Yarışması’nda, ’kuzu yarışması gençler’ kategorisinde 2 gümüş madalya, grup olarak ’en iyi dostluk ödülü’ ve 5 altın madalya kazandığı, Bolu 1’inci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası’nda ise 1 gümüş madalya, 2 bronz madalya ve ’yılın en iyi üniversitesi’ kategorisinde bronz madalya aldığı belirtildi.

Haberin Devamı