Gazete Vatan Logo

8 cinayetten fazlası olabilir

Ordu’da 8 kişinin şüpheli ölümüyle bağlantısı araştırılan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun Samsun ve Tokat’ta da hayvan ticareti yaptığı belirlenmesi üzerine, bu illerdeki şüpheli olaylar da araştırılıyor

8 cinayetten fazlası olabilir

Ordu’nun Akkuş ilçesi Çamalan Mahallesi’nde bir evde 5 gün önce 2 kişi gasba uğradı. Hayvan hırsızlığından sabıkası bulunan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun Karaçal Mahallesi’ndeki ev ve iş yerinde jandarma tarafından arama yapıldı. Aramalarda, 23 büyük ve küçükbaş hayvan, tek kırma 3 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 17 av tüfeği fişeği, 151 kurusıkı tabanca mermisi, 4 cep telefonu, 230 plastik kelepçe, 1 eski tip askeri kamuflaj, askeri palaska, şapka, 400 dolar ile bir miktar para ele geçirildi.

Aramalarda ele geçirilen hayvanlardan biriyle bir av tüfeğinin, ormanlık alanda cesedi bulunan Şeker Köseoğlu (60) adlı kadına ait olduğu tespit edildi. Şeker Köseoğlu’nun oğlu Recayi Köseoğlu (60), tüfek ile hayvanın annesine ait olduğunu teşhis etti. Evde bulunan bir cep telefonuyla kurusıkı tabancalardan birinin de zehirlenerek öldüğü yönünde işlem yapılan, Senai Türedi (54) ve Ümit Türedi (55) çiftine ait olduğu saptandı. Türedi çiftin de cinayete kurban gitmiş olabileceği üzerine araştırmalar bu yöne kaydırıldı. Yapılan çalışmalarda, özel ekip, şüpheli Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evlerinde yangın çıkan Nuri (59) ve Lütfiye Usluoğlu (57) çiftinin de ölümüyle bağlantısının olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Jandarma ekiplerinin, Akkuş ilçesi Ortabölme Mahallesi’nde bir evde 22 Temmuz gecesi çıkan yangında Sabri Güneş (68) ile oğlu Hasan (53) ve gelini Zahide Güneş’in (59) yanarak öldüğü olayı da araştırdığı, Mehmet Ali Çayıroğlu ile ilgili henüz bir bağlantı bulunamadığı belirtildi.

Mehmet Ali Çayıroğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca, Çayıroğlu’nun Samsun’da şarküteri işleten ortağının da gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan, jandarma özel ekibinin, Mehmet Ali Çayıroğlu’nun Samsun ve Tokat’ta da hayvan ticareti yaptığını belirlemesi üzerine bu iki kentte de şüpheli ölümlerle ilgili bağlantısının olup olmadığı araştırılmaya başladı.