Gazete Vatan Logo

8 adet F-16 uçuştan neden çekildi?

ABD'nin 82 F-16D “Savaşan Şahin” uçağını uçuştan çekmesinin ardından, Türk Hava Kuvvetleri de 44 F-16D tipi uçaktan 8’ini uçuştan çekti.

ABD Hava Kuvvetleri’nin gövde kirişlerinde çatlak tespit edilen 82 F-16D “Savaşan Şahin” uçağını uçuştan çekmesinin ardından, Türk Hava Kuvvetleri de 44 F-16D tipi uçaktan 8’ini uçuştan çekti.

ABD Hava Kuvvetleri, 2 pilotlu F-16D tipi bir uçağın bakımı sırasında koltuklar arasındaki gövde kirişinde çatlak tespit etti. Bunun üzerine ABD Hava Kuvvetleri filolarında aynı tipteki 157 F-16D tipi “Savaşan Şahin”in tamamı mercek altına alındı. Uçaklara uygulanan testler 18 Ağustos’ta sona erdi; 82 uçakta aynı parça üzerinde çatlak tespit eden ABD Hava Kuvvetleri uçakları hangara çekti. F-16 uçaklarının diğer modellerinde ise herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.

GÖREVE DÖNECEK

ABD Hava Kuvvetleri’nin yaşadığı bu problem üzerine, Türk Hava Kuvvetleri de F-16D uçaklarını kontrol etti. Envanterdeki 44 uçaktan 8’inde benzer şekilde “gövde kirişinde çatlak” tespit edilince bu uçaklar uçuştan çekildi. F-16 uçaklarının ABD’li üreticisi Lockheed Martin, “Longeron”’ ismi verilen sorunlu parçanın yenisinin üretilmesi için çözüm arıyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar parça değişiminin gerçekleştirilmesinin ardından yeniden göreve dönecek.

Haberin Devamı

Kaynak: Habertürk