Gazete Vatan Logo

765 bin müşteri lider yaptı!

2014 yılında fiber ağını 2.1 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar taşıyan Turkcell Superonline, 735 bin fiber internet müşterisiyle pazar lideri oldu.

765 bin müşteri lider yaptı!

Turkcell Superonline, 2014 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin 2014 gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 35 artışla 1 milyon 250 bin TL’yi aştı. Fiber yatırımların başladığı 2008 yılından bu yana toplam yatırım miktarı 2.7 milyar TL’ye ulaşan Turkcell Superonline’ın fiber ağı 33 bin 500 kilometreye ulaştı. Türkiye’nin 75 iline değen bu ağ üzerinden 14 ilde 2.1 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar 1.000 Mbps hızında internet hizmeti ulaştırıldı.

Bireyselde % 53.2 artış

Yılsonu itibarıyla toplam internet müşteri sayısı 1.2 milyon oldu. 2014 boyunca toplam 165 bin yeni fiber müşteri kazanan Turkcell Superonline, yılın sonunda 735 bin fiber internet müşterisiyle pazar lideri oldu.

Turkcell Superonline, 2014 yılında bireysel gelirlerinde yıllık bazda yüzde 53.2, grup sinerjisinin de etkisiyle kurumsal segment gelirlerinde yüzde 32.2 artış sağladı. Turkcell Superonline gelirleri içinde grup dışı gelirlerin payı ise yıllık bazda 3 puan artarak yüzde 77 oldu.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, sonuçlarla ilgili şöyle konuştu: “2008 yılında başladığımız fiber yatırımlarıyla Türkiye’yi rakiplerimizden önce fiber internetle tanıştırdık. 2014’ü fiber pazarın lideri olarak kapatıyoruz. Yalnızca son çeyrekte 49 bin fiber müşteri kazandık ve toplam fiber müşteri sayımız 735 bin’e ulaştı. 2014 sonu itibarıyla tekrar kazandığımız birinciliği bırakmayı düşünmüyoruz. 2015 ‘i de müşteri bazımızı genişleterek büyüme ivmemizi korumayı ve ulaştığımız hane sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

3 bine yakın iletişim noktasını fiberle bağladık

MURAT Erkan, Turkcell Superonline fiber yatırımlarının 4G teknolojisine sağlayacağı faydayı şöyle anlattı: “Turkcell Superonline olarak Türkiye’yi sabitte ultra genişbant ile biz tanıştırdık, mobilde de Türkiye ultra genişbantı Turkcell ile tanıyacak. Bu yıl içerisinde hayata geçmesi beklenen 4G teknolojisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 sonu itibarıyla 4G’ye hazırlık kapsamında 3 bine yakın iletişim noktasının fiberle bağlantısını sağladık. 4G teknolojisinde fiber internetin önemli rolünü göz önünde bulundurduğumuzda, yeni dönemde mevcut başarılı iş modelimizin daha da güçleneceğini öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

İstanbul’u internetin başkenti yapma vizyonuyla çalıştıklarını belirten Murat Erkan, “Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle ülkemizdeki internet erişim kalitesine ve maliyet verimliliğine katkı sağladık. Türkiye’yi bölgede önemli bir geçiş noktası haline getirdik” dedi.