Gazete Vatan Logo

72’lik şehzade evleniyor

72 yaşındaki Şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu Hanife Candan Günen’le evleniyor

72’lik şehzade evleniyor

OSMANLI Hanedanı’nın hayattaki 24 şehzadesinden biri olan 72 yaşındaki Osman Selahaddin Osmanoğlu yaklaşık bir yıldır nişanlı olduğu Hanife Candan Günen’le evleniyor. Londra’daki evini Grammy ödüllü şarkıcı Adele kiralayan Ayşe Gülnev Sultan’ın babası olan Selahaddin Osmanoğlu daha önce İngiliz vatandaşı Athena Joy Christoforides ile evlenmiş ancak 1996’da boşanmıştı.

Baba tarafından Sultan 5. Murad’ın, anne tarafından ise Sultan 5. Mehmed Reşad’ın torunu olan Şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu ve Hanife Candan Günen’in düğünü 22 Nisan’da Şehzade Selahaddin Osmanoğlu’nun babası Şehzade Ali Vasıb Efendi’nin doğduğu Çırağan Sarayı’nda yapılacak. Şehzade Selahaddin Osmanoğlu’nun müstakbel eşi Hanife Candan Günen emekli bir öğretmen. Liselerde felsefe öğretmenliği yapan Hanife Candan Günen bir süredir şehzadeyle birlikte çeşitli davetlere katılıyordu. VATAN’ın konuştuğu Şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu, “Bu yaştan sonra gençler gibi düğün yapmayacağız. Bizim yaşımızda öyle büyük düğünler yapılmaz. Bu nikah merasimi küçük bir topluluğa olacak. Nikahta aileden bazı kişiler ve çok yakın arkadaşlarımız bulunacak. Bu açıdan bizi tanıyanların kırılmasını istemiyoruz. Yurtdışından ise anne tarafından akrabamız olan yani aileden sayılan Ürdün Kralı Abdullah’ın amcası Sultanzade Ali Bin Nayef ve Mısır Prensi Abbas da törene katılabilir” dedi.

Sekiz torunu var

Mısır’ın İskenderiye şehrinde doğduktan sonra uzun yıllar İngiltere’de yaşayan Şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu’nun, daha önce evli olduğu İngiliz vatandaşı Athena Joy Christoforides’Ten doğan oğulları Orhan Murat Efendi, Selim Süleyman Efendi ve kızı Ayşe Gülnev Sultan olmak üzere 3 çocuğu var. Şehzade Osman Selahaddin Osmanoğlu’nun hepsi İngiltere’de yaşayan 3 çocuğundan dünyaya gelen 8 torunu bulunuyor.

Haberin Devamı