Gazete Vatan Logo

700 milyar euroluk teknoloji şovu başladı

Berlin’de dün kapılarını teknolojiseverlere açan IFA 2011’e 1.441 şirket katılıyor

Yaklaşık 700 milyar euroya yaklaşan tüketici elektroniği pazarındaki en son yeniliklerin ve ürünlerin sergileneceği fuarda bu yıl aralarında Beko, Vestel, Arçelik gibi şirketlerin de yer aldığı 20 Türk şirketi yer alıyor. 7 Eylül’de sona erecek olan ve 250 kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuara bu yıl tablet bilgisayarlarla 3D televizyonlar damgasını vuracak.

Toshiba’nın tableti 4. çeyrekte Avrupa’da

Toshiba Europe GmbH, ultra-ince 10.1 inç AT200 tabletini IFA’da tanıttı. Sadece 7.7mm kalınlığında olmasına rağmen, Toshiba AT200 pek çok temel bağlantı seçeneklerini ve arayüzleri içeriyor. 5 megapiksel kamerası olan tablet, 558 gram ağırlığındaÖ Yüksek kapasiteli pili sayesinde 8 saate kadar video tüketim imkanı sağlıyor. Toshiba AT200, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde tüm Avrupa’da satışa çıkacak.

Sony’nin katlanan tableti Avrupa’ya geldi

SONY’NİN geçen Nisan’da Japonya’da tanıttığı yeni nesil tabletleri Avrupa’ya IFA ile adım attı. 9.4 inçlik dokunmatik ekrana sahip Sony Tablet S, Avrupa’da bu ayın sonunda 479 euroya satışa çıkacak. S, iPad’ten 1 cm küçük ekranında iPad 2’ye göre yüzde 25 daha fazla (1280 x 800 piksel) çözünürlük sunuyor. Sony Tablet P’nin ise katlanabilir 5.5 inçlik çift ekranı bulunuyor. Sony Tablet P’nin fiyatı ise 599 euro.

Bu mouse görüntü tarıyor!



LG Electronics, IFA 2011’de yeni ev sinema sistemi, projektör, 3D Cinema monitör ve Cinema 3D TV’lerin yanı sıra yeni tarayıcı fare (Mouse) LSM-100’ü tanıttı. Yeni üründe kullanıcının farenin sol tarafındaki Akıllı Tarama tuşuna basarak tarayıcı özelliğini aktive etmesi ve fareyi taranacak materyalin üzerinden kaydırması yetiyor. Taranan görüntü daha sonra PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS ve DOC gibi çeşitli dosya türlerinde kaydedilebiliyor. LG Smart Scan yazılımı sayesinde taradığınız görüntüyü isterseniz Twitter, Facebook, Flickr gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Samsung cep’te ekranı 5.3 inçe çıkardı



SAMSUNG, fuarda yeni cihazlarından Galaxy Note’u tanıttı. “Dünyanın en geniş ekranlı akıllı telefonu” olarak tanıtılan cihaz, 5.3 inçlik dokunmatik ekranı ile adeta mini bir tablet bilgisayar... 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekranı olan telefon, Android 2.3 işletim sistemi, 1.4 GHz işlemci hızı, 8 ve 2 megapiksellik çift kameraya sahip.

Haberin Devamı