Gazete Vatan Logo

7 şehit için anıt!

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde bir yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kurulan pusuda şehit düşen 7 asker anısına anıt yapıldı. Pusunun kurulduğu noktada yapılan anıtın açılışına, şehit düşen askerlerin aileleri de katıldı. Şehit annesi Gülsün Goncan'ın feryatları yürekleri dağladı.

Reşadiye'de 7 Aralık 2009 tarihinde Sazak bölgesinde askeri time kurulan pusuda şehit düşen 7 asker anısına, Tokat Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından anıt yaptırıldı. Şehit düşen 7 askeri temsil eden ve yarım ay şeklinde yerleştirilen mozelelerin ortasına dikilitaş şeklinde dizayn edilmiş, ayrıca her mehmetçik için bir bayrağın dikildiği anıtın açılışı hain saldırının yıldönümünde törenle yapıldı.
Törene, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, çok sayıda asker ve pusuda şehit düşen askerlerin aileleri katıldı. Tören sırasında bölgede geniş güvenlik önmeleri alındı. Sikorsky helikopter, tören boyunca uçuş yaptı.

Vali Şerif Yılmaz, “Bundan 1 yıl önce şehit olan 7 evladımızın anısı, şehit oldukları bu yerde yaşatılacak. Bizim bu birlik ve berberliğimiz devam ettiği sürece kimse emeline, hedefine ulaşamayacaktır. Türk milleti ilelebet payidar kalacaktır. Aziz şehit ailelerimiz bize emanet ettiğiniz şehitlerimize Tokat halkı sahip çıkacaktır. Biz de şehit ailesiyiz, yeğenleriyiz, şehit çocuğuyuz. Hiç kimse bizim bir çakıl taşımızı dahi alamaz. Yeter ki bizler birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bu anıtın yapımında katkıda bulunan Tokatlı vatandaşlarımız vefa öğreni göstermiştir” dedi.

Törende Jandarma Er Fatih Şahin’in ‘Mehmedim’ adlı şiiri okuduğu sırada duygulu anlar yaşandı. Konuşmaların ardından programa katılan aileler, şehit düşen çocukları için yapılan anıta giderek gözyaşları döktü. Şehit Er Fatih Yonca’nın annesi Gülsün Yonca fenalık geçirdi. Acılı anne, terör örgütüne tepki gösterdi. Gülsün Yonca’yı Vali Yılmaz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu sakinleşirdi. Daha sonra şehit düşen 7 asker için fidan dikimi yapıldı.

7 Aralık 2009’da Reşadiye İlçesi Sazak Karakolu’na dönen askerlere PKK'lı teröristler tarafından pusu kurulmuş ve saldırıda, Uzman Çavuş Harun Arslanbey ile erler Onur Bozdemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca şehit olmuş, Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel ise yaralanmıştı.

Haberin Devamı