Gazete Vatan Logo

7 milyon kart hedefi

Kartlı ödeme sistemi TROY, 2 yılda 2.5 milyonu aşkın kartta yer aldı. BKM Genel Müdürü Canko “Bu yıl 7 milyon karta ulaşmak istiyoruz, hedefimiz her cüzdanda bir TROY kart bulunması” dedi.

7 milyon kart hedefi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen ve Nisan 2016’da kullanıma sunulan kartlı ödeme sistemi ve markası TROY, 2 yılda 2.5 milyon kartta yerini aldı.

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, TROY’un bir kart markası olmasının ötesinde dijitalleşme ve inovasyon anlamında da öncü olacağını belirterek, “Türkiye’de henüz kartlı ödeme ile tanışmamış 20 milyonu aşkın Türk vatandaşını TROY logolu kartlarla tanıştırmak üzere yola çıktık. TROY’un logosu bugün banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart olmak üzere 2.5 milyonu aşkın kartta bulunuyor. 2017 yılında verilen her 100 banka kartından 11’i TROY logoluydu. Yani TROY yeni banka kartı pazarında, 1 yıldan kısa bir sürede yüzde 10’un üzerinde bir pazar payına ulaştı” dedi.

Canko, çok sayıda büyük markanın gönüllü olarak TROY’a katkıda bulunmak istediğini, meslek birlikleri, dernekler hatta ticari kurumların bile TROY markasına ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ olması nedeniyle özel bir ilgi gösterdiğini ifade etti.

28 üyesi var

TROY’un bugün 25 banka, 3 elektronik para kuruluşu olmak üzere toplam 28 üyesi bulunduğuna dikkat çeken Canko, şunları söyledi: “w28 üye, Türkiye kartlı ödemeler pazarının yüzde 100’ünü temsil ediyor. Görüldüğü üzere, Türkiye’nin bu yenilikçi ve genç markası, kısa zamanda çok mesafe aldı. Bu yıl 7 milyon karta ulaşmak istiyoruz, nihai hedefimiz her cüzdanda en az 1 TROY logolu kartın bulunması. Türkiye’deki kart kullanıcıları TROY’a kısa zamanda alıştı ve çok sevdi. Bu, elbette bizi son derece mutlu ediyor.”

Haberin Devamı

TROY’un esas amacının Türkiye’ye katma değer yaratmak olduğunu vurgulayan Canko, şöyle konuştu:

“Geleceği bekleyen değil geleceğe yön veren ve hatta liderlik eden marka olma hedefiyle çalışıyoruz. İşte tam da bu noktada amacımız kart sayısını artırmak değil; bankasız nüfus olarak tabir edilen içlerinde gençlerin, kadınların, emeklilerin olduğu 20 milyonu aşkın kişiye ulaşmak ve dokunmak. Bu nüfusun hem ilk kartı olmak istiyoruz hem de dijital dünyaya ilk adım atışının bizimle olmasını amaçlıyoruz. Bununla birlikte TROY, perakende şirketlerinden düzenleyici kuruluşlara, cihaz ve kart üreticilerinden yazılım şirketlerine kadar pek çok farklı kurum ve kuruluşu bir araya getiren büyük bir ekosistem. İşte bu nedenle de TROY’un dijitalleşme adına atacağı adımlar sadece finans sektörünün değil Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Göründüğü kadar kolay olmayan bu çabanın da TROY gibi yerel, ülke dinamiklerini çok iyi bilen ve aynı zamanda kapsayıcı, gelişimi ve yenilikleri kalbinde taşıyan bir girişimle hayata geçirileceğine inancımız tam.”

Haberin Devamı

185 ülkede 1.9 milyon ATM’de
BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, geçtiğimiz yıl uluslararası bir ödeme kuruluşu olan Discover ile yapılan iş birliği sayesinde TROY logolu kartların dünyanın 185 ülkesinde, 41 milyonun üzerinde alışveriş noktasında ve 1.9 milyon ATM’de geçerli hale geldiğini belirtti. Canko, “BKM’nin 2017 yılı verilerine göre, Türk kart kullanıcıları sadece yurt dışı seyahatleri esnasında değil bir o kadar da online olarak yurt dışı e-ticaret sitelerinden işlem yapıyor. Dolayısıyla TROY’un yurt dışı geçerliliğin sağlanması kritik derecede önemli bir adımdı” dedi.

Haberin Devamı