Gazete Vatan Logo

7 bin müdür 75 alamayınca mahkeme kapısına koşuyor

Devlet okullarındaki 40 bin müdürden 4 yılı dolduran ve yapılan puanlamada 75’in altında kalan 7 bin müdür görevden alındı. Sendikalar değerlendirmenin adil yapılmadığı görüşünde.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirmeye göre MEB’e bağlı okullarda 4 yıldan fazla süre görev yapan 16 bin müdürden 75 puanın altında kalan 7 bini görevden alındı. Yönetmeliğe göre MEB komisyonu, veliler öğrenciler ve öğretmenler tarafından değerlendirilecek müdürlerden 100 üzerinden 75’i geçenler ise görevine devam edecekti.

Karar ilçe milli eğitimin

MEB yapılan bu değerlendirmeye göre müdürleri görevden alarak yerine yenilerini atamaya başladı. Görevden alınan müdürler isterlerse kendi okullarında öğretmen olarak devam edebilecek ya da başka bir okulda müdür olabilmek için başvurabilecek. 100 puan üzerinden değerlendirilecek müdürlere ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürleri toplamda en az 60 puan vererek neredeyse tek belirleyen oldu. Veli ve öğrencilerin verdiği puan ise 40’ta kaldı.

Eylem yaptılar

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen duruma itiraz ederek hükümete yakın olduğunu belirttikleri Eğitim-Bir-Sen üyelerinin göreve getirildiğini iddia ettiler. Bir çok müdür dönebilmek için dava açacağını belirtti.

Haberin Devamı

Suç duyurusunda bulunacaklar

Türk Eğitim-Sen ise Genel Başkanı İsmail Koncuk MEB’in başarılı müdürleri başarısız gösterdiğine dikkat çekti. Koncuk, görevi suistimal eden il ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve bu müdürler hakkında idari soruşturma başlatılması için başvuru yapacaklarını açıkladı.

Hedef sendika da durumdan şikayetçi

Diğer sendikaların hedefindeki Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, VATAN’a şöyle konuştu: “Bize haksızlık ediyorlar. Üyelerimizden bir çok arkadaşımız 75 puan alamadı. Biz de daha yüksek puan bekliyorduk’ diyen bir çok üyemiz için hukuki yollara başvuracağız. Yüksek puan alır diye umduğumuz arkadaşlarımızın 75’in altında kaldığını gördük. Biz de değerlendirmeden memnun değiliz. Ancak bu uygulama okul yönetişimin tabana yayılması noktasında olumludur. Bundan sonra hiç bir okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve veliyi dikkate almadan okul yönetemeyecek.”