Gazete Vatan Logo

676 dershane temel liseye dönüştü

Dershanelerin 1 Eylül 2015’ten itibaren kapanacak olmasıyla birlikte başlayan dönüşüm programı devam ediyor. MEB’e şimdiye kadar 2 bin 280 dershane başvurdu. Bu dershanelerden 2 bin 237’sinin gerekli şartlara sahip olduğu için bakanlıkça ön incelemeye alındı. Türkiye genelinde ön incelemeyi geçen toplam 676 dershaneye ise özel temel lise ruhsatı verildi.

Rekor İstanbul’da

Özel temel lise sayısında rekor beklenildiği üzere İstanbul’da gerçekleşti. Şimdiye kadar İstanbul’da 165, Ankara’da 90, Mersin’de 32, Antalya’da 31, İzmir’de 26 temel lise ruhsat alarak kayıt işlemlerine başladı. Güneydoğu Anadolu’da en yüksek özel temel lise sayısı 14’er ruhsat alan Diyarbakır ve Hatay’da gerçekleşti. Şırnak ve Bitlis’te 1’er, Muş ve Siirt’te 2’şer, Batman, Bingöl ve Şanlıurfa’da 3’er, Ağrı’da ise 4 özel temel lise açılacak.

17 ile ruhsat verilmedi

Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırklareli, Kilis, Muğla, Rize, Sakarya, Sinop, Tunceli, Van, Yozgat’ta şu ana kadar açılıp kayıt alan özel temel lise bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 7 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında özel okula dönüşmek isteyen dershanelerden son başvuruları kabul edecek.

Haberin Devamı

Kız-erkeği ayıran lise sayısı 7 oldu

Daha önce Milli Eğitim Kanunu’na aykırı bir şekilde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda okutulacağı okul olarak kamu oyununu gündemine gelen Özel Birikim Temel Liseleri ise 7 şubesi için MEB’ten ruhsat aldı. Buna göre Birikim Eğitim Kurumları’na ait İstanbul’da Şirinevler, Ümraniye, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir ile Ordu’da Ünye ve Fatsa’da açılan 7 temel lisede harem selamlık eğitim verilecek.