Gazete Vatan Logo

60 milyon turist 60 milyar dolar gelir

Kongre ve sağlık turizmi ile atağa kalktıklarını söyleyen Bakan Kurtulmuş, “2023 için 50 milyon turist ve 50 milyar dolar geliri hedefini, 60 milyon turist ve 60 milyar dolar şeklinde revize ediyoruz” dedi.

60 milyon turist 60 milyar dolar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’nin Beşiktaş’taki genel merkezinde düzenlenen ‘Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Turizm açısından 2018’e çok büyük bir motivasyonla girdiklerini ve ilk 5 ayda tüm yılların rekorunun kırıldığını söyleyen Kurtulmuş, “İlk 5 ayda 11.5 milyon turist Türkiye’ye geldi. Biz yeniden 2018’in başında tahmin ettiğimiz rakamları yukarıya doğru revize etmek durumunda kaldık. Bütün katıldığımız uluslararası turizm fuarlarındaki erken rezervasyonlar ile sonradan gerçekleşen rezervasyonlar gösteriyor ki 38 milyon hedefiyle başladığımız 2018 yılı, sektörün başarısıyla 40 milyon turisti ağırlayacak bir seviyeye çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, “Türkiye dünya piyasalarında yeniden rekabetçi özelliklerini kazandı. 2017’de hepimizi mutlu eden bir sonuç ortaya çıktı. 32 milyon turist ve 26.5 milyar dolarlık bir turizm geliri elde ettik” dedi.

Turizmde yeni hedef

Bakan Kurtulmuş, turizm sektöründe çeşitlendirmeyi ve özellikle üst gelir gruplarını çekecek, ‘kongre turizmi’, ‘inanç turizmi’, ‘sağlık turizmi’ gibi alanlardaki etkinliklerin artırılacağına işaret etti. “2023 hedefimizi de aynen 2018 hedefimiz gibi yukarıya doğru revize ediyoruz” diyen Kurtulmuş, “2023 için 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefini 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri seviyesine artıracağımızı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İhracat yapıyoruz

Numan Kurtulmuş, “Turizm sektöründeki bu canlılık, sadece Türkiye üzerindeki olumsuz algı operasyonlarının bertaraf edilmesi bakımından önemli değil, aynı zamanda Türkiye’nin en temel ekonomik problemlerinden biri olan cari açığın giderilmesi bakımından da önemlidir. Turizm sektörünün ekonomimizi güçlendirici bir özelliği var. Neredeyse yüzde 100 yerli olan özelliğiyle her bir turiste yaptığımız hizmet aslında ihracat olarak görülmelidir. Cari açığı da tek başına giderebilecek bir seviyeye ulaşma potansiyeli taşıyor” diye konuştu.

Turizmi uçuracak

Numan Kurtulmuş, TÜRSAB ile yapılacak ortak bir çalışmayla, Yeni Havalimanı’nın Türkiye’nin turizmine daha fazla katkı yapması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı