Gazete Vatan Logo

6 yıl önceki vahşetin zanlısı torun çıktı!

82 yaşındaki Pembe B. baltayla öldürüldü. 6 yıl önceki vahşetin zanlısı olarak torunu Fadime B. gözaltına alındı. Fadime B.’nin Müge Anlı’nın programında günlerce babaannesinin katilini aradığı ortaya çıktı.

6 yıl önceki vahşetin zanlısı torun çıktı!

Kayseri’nin Felahiye ilçesi Kayapınar Mahallesi’nde 28 Nisan 2012’de meydana gelen olayda, Pembe B. evinde 12 balta, 6 bıçak darbesiyle ve boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetin failleri tüm çalışmalara rağmen bulunamadı. Müge Anlı’nın programına da yansıyan olayla ilgili yeniden çalışma başlatan Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı Cinayet Büro ekipleri, faili meçhuller arasında yer alan Pembe B. cinayet dosyasını Kasım 2017’de yeniden açtı. Toplam 82 kişinin ifadesine başvuran jandarma, bilgiler doğrultusunda Pembe B.’nin torunu Fadime B., (24) oğlu Faruk B. (55) ve gelini Songül B.’yi (56) oturdukları evin yaklaşık 50 metre uzaklıktaki evlerinde gözaltına alındı. Cinayetle ilgili, 2 yıl önce evlendiği için yurt dışında bulunan kadının diğer torunu Rukiye K. hakkında da yakalama emri çıkarıldı.

Anne-baba serbest

Jandarmanın derinleştirdiği soruşturmada, Pembe B.’nin torunları tarafından dedikodu yüzünden öldürüldüğü iddia edildi. Babaannelerinin kendileri hakkında dedikodu yaptığını halalarının evinde duyan Fadime ve Rukiye kardeşlerin, yaşlı kadının evine gittikleri, burada çıkan tartışma sırasında mutfak çekmecesinden aldıkları 2 bıçak ve kanepe arkasında buldukları balta ile Pembe B.’yi vahşice öldürdükleri ileri sürüldü. 12 balta, 6 bıçak darbesiyle öldürülüp, boğazı kesilen Pembe B.’nin gelini ve oğlunun da kızlarına yardım ettiği iddia edildi. Üç gün süren sorgularının ardından şüpheliler Fadime B., babası Faruk B. ve annesi Songül B., nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Torun Fadime B. tutuklanırken, anne ve babası serbest bırakıldı. Yurt dışında evli olan diğer torun Rukiye K. hakkında ise Interpol tarafından kırmızı bültenle yakalama çıkarıldı.

Haberin Devamı

Televizyonda çelişkili cevaplar vermişti

Altı yıl Müge Anlı’nın programına çıkan torun Fadime B. “Babaannemi son nefesini verirken buldum” demişti. Fadime B. yayın sırasında Anlı’nın “Madem babaannen henüz yaşıyordu, demek ki olay çok yeniydi. O sırada çevrede birilerini görmedin mi” sorusuna öfkeli bir şekilde “Hayır görmedim” diye yanıt vermişti. Öldürülen babaannenin torunlarından Rukiye K.’nın o dönemde nişanlısıyla evde buluşmasına karşı çıktığı, diğer torununun da yanında çalıştığı adamla yakınlaştığı söylentisini çıkardığı için öldürülmüş olabileceği sanılıyor.

Haberin Devamı