Gazete Vatan Logo

6 şarjörle 5.5 dakika taradı

Yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy’deki ünlü eğlence mekanı Reina’yı basan bir terörist, önce kapıdaki güvenlik görevlilerini öldürdü ardından içeri girip yeni yılı kutlayanlara mermi yağdırdı. Mekanda bulunan 800 kişinin üzerine elindeki Kalaşnikofla yaklaşık 5 buçuk dakika boyunca 6 şarjör boşaltan canavar, üzerindeki kıyafetini çıkarıp kalabalığın arasında kayıplara karıştı

6 şarjörle 5.5 dakika taradı

TAKSİYLE GELDİ: Polisin ilk tespitine göre 20-25 yaşlarında olan saldırgan, Sarıyer yönünden bindiği bir ticari taksiyle 01.15 sıralarında Ortaköy’e geldi. Reina’ya 100 metre kala bagaja koyduğu çantadan AK-47 Kalaşnikof tüfeği alarak taksiden inen siyah mont, siyah pantolon ve siyah bere giyen sırt çantalı saldırgan, 01.20’de gece kulübünün önüne geldi.

GÜVENLİĞİ ÖLDÜRDÜ: Burada ilk olarak görevli polis memuru Burak Yıldız’ı şehit eden terörist, daha sonra kapının önünde bekleyen güvenlikçilere ve içeri girmeye çalışan müşterilere uzun namlulu Kalaşnikof otomatik tateş açtı. Video görüntülerine göre saldırgan ilk etapta 3 kişiyi vurdu.

30 MERMİLİK ŞARJÖRLER: Ateş ederek içeri yönelen saldırgan, burada mekanın içinde bulunan yaklaşık 800 kişinin üzerine ateş açtı. Terörist Reina’da 5 buçuk dakika boyunca kalabalığı taradı. Bu sürede ölü ve yaralıların sayısına bakarak saldırganın içeride her biri 30 mermi alan 6 şarjör kullandığı iddia ediliyor. Reina’nın karşısından yani Anadolu Yakası’ndan çekilen 42 saniyelik bir videoda da mekandaki ateş seslerinin hiç durmadığı ve sürekli olarak ateş edildiği görülüyor.

Haberin Devamı

KIYAFETİNİ DEĞİŞTİRDİ: Terörist saldırının 3’üncü dakikasında yani 01.23’te içerde üzerindeki montu çıkararak başında Noel Baba şapkasına benzeyen bir bere ile kaldı. Mekanda 7 dakika kaldığı belirtilen teröristin kaçarken deniz ya da kara yolunu mu kullandığı yönünde bir bilgi bulunmuyor. Polis bölgedeki tüm kamera ve MOBESE görüntülerini detaylı bir şekilde inceliyor. Güvenlik güçleri saldırganın mekanın boşaltılması sırasında kalabalığın arasına karışarak kaçmış olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

EĞİTİM ALMIŞ PROFESYONEL: Güvenlik uzmanları saldırganın mekanın kapısına yöneldiğindeki soğukkanlı hareketleri, kendisine yönelebilecek tehditlere karşı seri ateşle karşılık vermesi, katliam sırasında montunu çıkararak kılık değiştirmesi, saldırının ardından ele geçirilememesine bakarak daha önce bölgede keşif yaptığını düşünüyor. Aynı olgulardan hareketle saldırganın profesyonel eğitim aldığı da tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

YARDIM ALMIŞ OLABİLİR: Saldırıda eşi yaralanan görgü tanıklarından Sinem Yıldız iki kişiyi gördüğünü söylemesine rağmen panik içinde olduğunu belirtiyor. Ancak şimdiye kadar ortaya çıkan görüntülerde tek bir saldırgan görünüyor. Saldırganın dışarıdan yardım aldığı da tahmin ediliyor. Öte yandan katliamın yaşandığı Reina’daki boş mermi kovanlarının balistik incelemesi teröristin tek silah kullanıp şarjör mü değiştirdiğini ya da birden fazla silahla insanlara ateş açıp açmadığını ortaya çıkarak.