Gazete Vatan Logo

6,5 şiddetinde depremle sallandık

Kandilli Rasathanesi'nin son yaptığı açıklamaya göre Gökçeada'nın batısında 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6,5 şiddetinde depremle sallandık

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, Yunanistan Kamariotissa Adası merkezli olduğunu duyurduğu depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıkladı.

Deprem, Manisa, İzmir, Çanakkale, Bursa, Antalya, Kütahya ve Balıkesir'de de hissedildi.

AJANSLAR DEPREMİ BÖYLE DUYURDU

Reuters: Yunanistan Dedeağaç merkezli depremin şiddetinin 7.2 olduğunu söyledi.

AA: Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DHA: Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Deprem İstanbul ve çevresi ile Antalya ve çevresinde hissedildi.



AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı.



AFAD - Deprem Dairesi Baskanligi - Deprem Bilgilendirme Servisi - (Ön degerlendirme sonuçlari)



TARIH: 2014-05-24 12:25:02

BUYUKLUK : 6.5 (Mw)

YER : - EGE DENIZI - - -

ENLEM : 40.2380

BOYLAM : 25.3836

DERINLIK (km) : 11.21

========================

DEPREMİN EN YAKIN 5 YERLEŞİM YERİNE UZAKLIGI

Il Ilçe Köy Mesafe (km)

CANAKKALE GOKCEADA UGURLU 29.76
CANAKKALE GOKCEADA SIRINKOY 32.05
CANAKKALE GOKCEADA DEREKOY 34.16
CANAKKALE GOKCEADA TEPEKOY 38.05
CANAKKALE GOKCEADA ZEYTINLI 41.99

DEPREMİN 5 BÜYÜK İLE OLAN UZAKLIĞI
Il Mesafe (km)

İZMİR 251.79
İSTANBUL 315.67
ANTALYA 593.08
ANKARA 637.26
ERZURUM 1353.89

BİNLERCE KİŞİ EVSİZ KALMIŞTI

Yunanistan yakın zamanda da 5.7 bir depremle sarsılmış ve binlerce kişi evsiz kalmıştı. 26 Ocak'ta Kefalonya'da yaşanan sarsıntı büyük bir maddi hasara sebep olmuş ve yerel halkı paniğe düşürmüştü. Depremden sonra yapılan incelemelerde 1400 binada ufak hasar, 1100 binada ağır hasar ve 600 binaya 'acil olarak yıkılmalı' raporu verilmişti.


CEP TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Depremden sonra cep telefonları kilitlendi, Kandilli'nin sitesi çöktü... İstanbul'dan Antalya'ya kadar çok geniş bir bölgede hissedildi...



MARMARA ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.



BALIKESİR
Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'de de hissedildi.Depremle birlikte çok sayıda vatandaş bulundukları binaları terk etti. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, yakınlarına cep telefonu ile aramaya çalıştı.

YALOVA
Merkez üssü Gökçeada olan 6,5 büyüklüğündeki deprem Yalova'da insanları sokağa döktü.Öğle saatlerinde Marmara ile Ege'de birçok şehirde hissedilen deprem, Yalova'da da insanları sokağa döktü. İnsanlar şiddetli sarsıntının ardından korkuyla ev ve iş yerlerinden sokaklara fırladı. Bir kadının, binanın şiddetle sallanmasına rağmen, "Çocuğum içeride" diyerek Çocuk Etüt Merkezi'ne girdiği görüldü.

KOCAELİ

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Kocaeli'den de hissedildi. Vatandaşlar binaları tahliye ederek, telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

SAKARYA

Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem Sakarya'da vatandaşları sokağa döktü. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde büyük yıkımın yaşandığı kentte büyük korku yaşandı.

Sarsıntıyla birlikte iş yerlerinde ve evlerde bulunan vatandaşlar, kendilerini dışarı attı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Yoğunluk nedeniyle telefon hatlarında sorun yaşandı.





Haberin Devamı