Gazete Vatan Logo

59 çeyreğin en iyisi!

Turkcell’in grup gelirleri üçüncü çeyrekte tarihinin en yüksek seviyesi olan 3 milyar 162 milyon liraya ulaştı. Grubun amortisman, vergi, faiz öncesi kârı 1 milyar 50 milyon TL ile rekor kırdı.

Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Turkcell, grubun gelirlerinin yüzde 6 artarak 3 milyar 162 milyon lirayla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. Turkcell halka açıldığından bu yana kamuoyuyla paylaşılan 59’uncu çeyrek bilançosunda ulaşılan bu başarıda, yüzde 38 artan mobil internet geliri ve yüzde 38.2 yükselen Turkcell Superonline’nın katkısı etkili oldu. Bu dönemde, grubun Amortisman, Vergi, Faiz Öncesi Karı (AVFÖK) bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla 1 milyar 50 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı. Net kârı ise 755 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarı açısından önemli göstergelerden Vergi, Faiz Öncesi Kar (VFÖK) ise bir önceki yıla göre yüzde 2.7 artışla 647 milyon liraya çıktı.

2 milyon haneye ulaştı

Turkcell Türkiye, zorlu rekabet ortamında mobil internetteki hız ve kalitesi, inovatif servisleri ve müşteri deneyimiyle 2014’ün üçüncü çeyreğinde 97 bin abone kazandı. Müşteri memnuniyetini artırıcı hizmetler ve ön ödemeli hatlardan faturalı hatlara geçişlerin etkisiyle faturalı abone sayısı da bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Böylece, faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı yüzde 42.6’ya yükseldi. Turkcell’in Türkiye’deki toplam abone sayısı ise 34.7 milyon oldu.

Haberin Devamı

Turkcell’in başarılı sonuçlarında grup şirketlerinin performansları etkili oldu. Turkcell iştiraklerinin gelirleri yüzde 11 artışla 685 milyon liraya çıkarken, grup gelirlerine katkısı yüzde 21.7’ye yükseldi. Gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38.2 byüyerek 327.6 milyon TL’ye ulaşan Turkcell Superonline, AVFÖK’ünü yüzde 51.4 artırdı.

12 milyon akıllı telefon

Üçüncü çeyrekte, 69 bin yeni abone kazanan Turkcell Superonline’ın ADSL kullanıcıları dahil olmak üzere toplam abone sayısı 1.1 milyona ulaştı. Fiber internet abone sayısı ise 33 bin artışla 686 bin oldu. Fiber yatırımlarına devam eden Turkcell Superonline’nın fiber ağı yaklaşık 2 milyon haneye ulaştı.

Mobil genişbant gelirlerinin artışında temel etken olan Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı üçüncü çeyrekte 923 bin artarak, toplam 11.9 milyona yükseldi. Böylece Turkcell şebekesindeki akıllı telefon penetrasyonu yüzde 37 seviyesine ulaştı. Bu artışta “Akıllı Telefon Festivali” ve 9 Temmuz’da satışa çıkan Turkcell T50 etkili oldu. Turkcell T50 yaklaşık 270 bin adet sattı.

Haberin Devamı

Başarının sırrı yeni teknolojiyi işe uyarlamak

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “Yeni dünyada, bir yanda mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünler; diğer yanda ise bu alanları etkin ve kesintisiz olarak buluşturan network altyapısı var. Başarının anahtarı ise, bu güçlü networkü kullanarak yeni teknolojileri işine uyarlamakta yatıyor. Teknolojiyi kullanarak müşterileri için fark yaratanlar, rekabette öne geçerek şirketlerini başarıya taşıyabiliyor. Takım olarak Turkcell’in güçlü network altyapısını hem müşterilerimizin hem de tüm Türkiye’nin hizmetine sunuyor, yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlarla birlikte yürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün network’ümüzle müşterilerimizin yanında olmaya, onların işini geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

- Gelir 3 milyar 162 milyon TL

- Amortisman, vergi öncesi kâr 1 milyar 50 milyon TL

- Net kâr 755 milyon lira

- Fiber internet abone sayısı 686 bin

- Turkcell Superonline abone sayısı 1.1 milyon

- Toplam abone sayısı 34.7 milyon