Gazete Vatan Logo

54 milyon $ yatırımı görsel arama için aldı

Görsel arama ve derin makine öğrenimi teknolojisi şirketi Blippar, 54 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı. Türkiye ofisi de bu yatırımdan pay alacak.

54 milyon $ yatırımı görsel arama için aldı

Artırılmış gerçeklik, yapay zeka, görsel arama ve programlama alanlarında uzmanlaşan teknoloji şirketi Blippar, 54 milyon dolarlık dördüncü yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Yatırım turunun bu bacağında başı çeken Malezya Devleti’nin stratejik yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad oldu.

Devlerle işbirliği

Nestle, TIME Inc., Procter&Gamble, Kraft, Heinz, Universal Pictures, Coca-Cola, PepsiCo, Disney ve Jaguar gibi devlerle işbirliği yapan Blippar, yeni yatırım kaynaklarını kullanarak mühendislik ekibini daha da büyütmeyi ve görsel tarama kapasitelerinin global menzilini genişletmeyi hedefliyor. Blippar Kurucu ortağı ve CEO Ambarish Mitra, “Bu en son yatırım turu sayesinde en üstün mühendislik yeteneklerini kendimize katmaya, lider konumdaki global kurulum tabanımızı daha da genişletmeye devam edeceğiz” diye konuştu.Blippar Türkiye Kurucu CEO’su Zehra Öney, Blippar Türkiye’nin 2014 yılında kuruluşundan bu yana dünyadaki Blippar ofisleri içerisinde Türkiye organizasyonun yaptığı öncü ve yaratıcı kampanyalarla Türkiye’nin potansiyel vaat eden meraklı ve araştırmacı nüfusu sayesinde üst sıralarda olduklarını vurguladı. Öney, yeni yatırımdan Türkiye’nin oldukça iyi bir pay alacağını belirtti.

Haberin Devamı