Gazete Vatan Logo

Tutuklanmalar başladı!

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınanlar tek tek tutuklanmaya başladı. Gözaltına alınan Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı. İşte gelen tüm tutuklama haberleri...

Tutuklanmalar başladı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 105 rütbeli askeri personelden 58'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 askeri personel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Tutuklanan askeri personel İzmir'e nakledildi, gözaltındaki diğer askerlerin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 105'i rütbeli 587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmıştı.

Siirt'te bir tuğgeneral, bir albay ve bir yarbay tutuklandı

Darbe teşebbüsünde bulundukları gerekçesiyle Siirt 3'üncü Tugay komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve Yarbay İsmet Cehreli tutuklandı. Darbe girişiminde bulunan FETÖ yapılanmasının içinde yer aldığı ileri sürülen Siirt Garnizon Komutanı Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve Eruh 2'nci Komando Tugay Komutanı Yarbay İsmet Cehreli dün darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Savcılıktaki ifadeleri alınan Tuğgeneral Şimşek, Albay Elkiliklioğlu ve Yarbay Çehreli sevk edildikleri adli makamlar tarafından 'darbeye teşebbüs' etmek suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Batman'da 8 hakim ve savcı gözaltına alındı

Batman'da Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı oldukları iddia edilen 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Batman Adliyesinde görevli 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekipleri, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarına giderek hakim ve savcılardan oluşan 8 kişiyi gözaltına aldı. 7 hakim ve savcı adreslerinde bulunamazken, gözaltına alınanların bilgisayar ve hard disklerine el kondu.

Gözaltına alınan 8 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Kayseri'de gözaltına alınan Jandarma Kurmay Albay Fırat tutuklandı

Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, tutuklandı. Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan Fırat, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Fırat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kurmay Albay Fırat, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında dün gözaltına alınmıştı.