Gazete Vatan Logo
Magazin 50 sanatçının facebook isyanı

50 sanatçının facebook isyanı

Türkiye’nin en ünlü sanatçıları, arkadaşlık sitesi Facebook’ta kendi adlarına sayfa açanlara karşı dava açmaya hazırlanıyor

İnternet yoluyla işlenen suçlardan büyük zarar gören sanatçılar sonunda isyan bayrağını açtı. 50 ünlü sanatçıavukatları Aydın Kurban’dan internette kendi adlarını kullanan kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için yasal işlemlerin başlatılmasını istedi. Bunun üzerine kanuni süreci başlatan Kurban şunları söyledi: “Müvekkilerim Facebook üyesi değildir ve Facebook’ta yoktur. Müvekkilerimin haberi olmadan onların adıyla Facebook ve benzeri sitelerde üyelik başlatan veya onların adına site açan kişiler sanatçıların hayranlarından menfaat sağlamaktadır. Bu kişiler sanki adını kullandıkları sanatçılarmış gibi sitelerde ve sayfalarda konser organizasyonları yaparak para toplamaktadır. Bu veya buna benzer yollarla sanatçıların hayranlarını tuzağa düşüren kişilerin tespiti için savcılıklara suç duyusurunda bulunacağız. Maddi, manevi tazminat davaları açılacaktır.”

Sahte imza günü mağduru

SİBEL Can, Facebook’ta başkaları tarafından açılan sayfada kendisinin bilgisi dışında imza günü anonsu verildiğini söyledi. Yüzlerce hayranı bu sahte imza gününe inanıp orada toplanınca Can ve hayranları mağdur duruma düştü.

Hayranına üzüldü

Son olarak gittiği bir fuarda Facebook yüzünden zor duruma düştüğünü söyleyen Aysun Kayacı “Yanıma hayranım olan bir kız geldi. ’Biz sizinle Facebook’tan arkadaşız, sürekli konuşuyoruz. Hatırladınız mı’ diye sorunca ’Hayır ben orada değilim, sizi birileri fena kandırmış’ diyemedim” dedi.

10 bin dolarlık şantaj

SElAMİ Şahin adına habersizce açılan internet sitesi yüzünden zor duruma düştü. Siteyi satın alanlar tarafından telefonla aranılan Şahin çirkin bir şantajla karşı karşıya kaldı. Telefondakiler “Bize 10 bin dolar vermezsen bu sitede çirkin görüntüler yayınlayacağız” dedi. Şahin’in “Ne isterseniz yapın” cevabı üzerine ertesi gün siteye Sibel Kekili’nin filminden sevişme videosunu koydular.

İşte internet mağduru sanatçılar

Kayahan Açar, Bülent Ersoy, Mazhar Alanson, Fuat Güner, Kenan Doğulu, Aysun Kayacı, Selami Şahin, Mustafa Sandal, Serdar Ortaç, Deniz Seki, Sibel Can, Tamer Karadağlı, Ece Erken, Berdan Mardini, Muazzez Abacı, Ali Kocatepe, Fatih Erkoç, Nehir Erdoğan, Yeşim Salkım, Yaşar, Sinan Özen, Berksan Özer, Ercan Saatçi, Bengü Erden, Emre Altuğ, Ferhat Göçer, Ozan Doğulu, Davut Güloğlu, İlker İnanoğlu, Müslüm Gürses, Nalan, Ayten Alpman, Doğuş, Edip Akbayram, Ragga Oktay, Taşkın Sabah, Emrah İpek, Hepsi, Gökhan Özen, Metin Özülkü, Funda Arar, Kıraç, Enbe, Mustafa Ceceli, Sinem Kobal, Nurseli İdiz , Kenan Işık, İlhan Şeşen, Zeynep Casalini, Hüsnü Şenlendirici, Burhan Şeşen, Fettah Can, Nazan Öncel. (Bu sanatçılar, sanal ortamda MESAM, MSG, MÜYOBİR, MÜYAP’ın internet siteleri, kendilerine ait resmi internet siteleriy ve çok sayıda müzisyen, oyuncunun bulunduğu 2YUZ.COM’da yer alıyor.)



Haberin Devamı