Gazete Vatan Logo

50 bin Türk kadınına ‘aşk romanı’ okutacak

114 ülkede 50 milyon okuyucusu olan ve Türkiye’de büyüme planları yapan Harlequin, her ay 50 bin Türk kadınına aşk kitabı okutmayı hedefliyor. Şu anda 2 bin olan satış noktası da 5 bine çıkarılacak.

Harlequin, 114 ülkede 50 milyondan fazla kadına romantizm, tutku ve aşk temalarının işlendiği kitaplarla ulaşıyor. Her yıl dünya çapında 11 milyon kitap satan ve 2013’te 363 milyon dolar ciroya ulaşan Harlequin, Türkiye’de de 2 bin satış noktasında tüketiciyle buluşuyor.

Her ay 8 yeni kitap

Her ay Türkiye’de 8 kitabı raflara çıkaran şirket, aylık 30 bine yaklaşan okuyucu sayısını 50 bine çıkarmayı hedefliyor. Türkiye genelinde 2 bin olan satış noktasını 5 bine çıkarmak ise bir diğer hedef olarak belirlendi.

Harlequin’in Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Saniye Göreci, Türkiye’de son 1 yıldır tanıtıma ağırlık verdiklerini anlattı. Göreci, sözlerine şöyle devam etti: “Aslında Harlequin 30 yıldan beri Türkiye’den hiç gitmedi. Fakat son yıllarda kendimizden söz etmeyi ihmal ettik. Dünyaca büyük başarıya sahip olan bir marka olarak Türkiye’de olduğumuzun üstüne basa basa anlatmamız gerektiğini düşündük ve son 12 ay tanıtıma yine ağırlık verdik. Böylelikle Türk okurlarına kendimizi güzel güzel yeni serilerle hatırlattık.” Türkiye’de her ay 8 yeni kitap yayınladıklarını sözlerine ekleyen Göreci, son aylarda okur sayısını ciddi oranda katladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Daha da büyüyeceğiz’

Göreci, “Okur sayımızdaki artış hızla devam edecek. Yeni yeni seriler planlamaktayız. Okurlara güzel sürprizlerimiz olacak. Şu anda ayda 30 bine yakın okuyucuya ulaşıyoruz. Hedefimiz bunu 50 bine çıkarmak. 2 bin satış noktasında kitaplarımız satılıyor. Satış noktalarımızın sayısını da 5 bine çıkarmayı planlıyoruz. Gelecek aylarda daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Harlequin yazarlarının çoğunun çok satanlar listesinde yer aldığına da değinen Saniye Göreci, “Bu kitapların içerisinden Türk okurlarının tanıdığı ve sevdiği yazarları Türkiye’ye getirmeyi tercih ediyoruz. Ama bunun yani sıra onları yeni yeni yazarlarla da tanıştırmayı ihmal etmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

114 ülkede, 28 farklı dilde kitap yayınlanıyor

HARLEQUIN 1949 yılında yayın hayatına başladı. 60 yılı aşkın sürede içinde 800’ü çok satanlar listesine giren 35 bin roman yayınladı. 114 ülkede, 28 farklı dilde okuyucalara ulaşıyor. Romantizm ile eşdeğer tutulan Harlequin, ayda ortalama 11 milyon kitap satıyor. Aşk ve ilişkiler üzerine romanların yanı sıra tarih, macera, korku ve psikolojik gerilim romanlarıyla da kadınların en çok takip ettiği yayın evlerinden olan Harlequin; diyet, sağlık, egzersiz üzerine de yayınlar yapmaya başladı.

Haberin Devamı