Gazete Vatan Logo

50 bin liralık çek sebep oldu

117 mağazası, 1.600 çalışanı olan Mudo, yatırım yaparken zor günler yaşadı. Mustafa ve Ömer Taviloğlu, bankalarla anlaştı, borçları yapılandırdı. Ekim’de şirket rahat nefes aldı. Kötü günler bitti derken yine dedikodular başladı. Ömer Taviloğlu, “Herşey yolunda. Sadece 50 bin TL’lik bir çeki gözden kaçırmışız” dedi.

50 bin liralık çek sebep oldu

Türkiye’nin en köklü markalarından Mudo, yatırım yaptığı bir süreçte ithalata gelen vergiler, turizmdeki daralma, terör, asgari ücret artışı, darbe girişimi gibi üst üste gelen olumsuz gelişmeler yüzünden fırtınaya yakalandı. Bugün 117 mağazasında 1.600 kişi çalıştıran Mudo’nun patronları Mustafa Taviloğlu ve oğlu Ömer Taviloğlu, bankalarla anlaştı, borçları yapılandırdı. Ekim ayında sıkıntının tüm izleri silinirken sektör kulislerinde yine Mudo’nun sıkıntıda olduğu konuşulmaya başlandı. Mudo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu’na iddiaları sorduk.

Yurt dışı açılışa devam

Taviloğlu, bankalarla anlaştıklarını, borçlarını yapılandırdıklarını belirterek, “117 mağazamız için yaptığımız teknoloji yatırımı iddialara en iyi cevaptır. Sorun yaşamıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Sadece 50 bin TL’lik bir çeki gözden kaçırmışız. Tüm söylentiler oradan çıktı” dedi.

2016 yılının herkes için zor geçtiğini kaydeden Ömer Taviloğlu, şöyle devam etti:

“Son 5 yılda 60 milyon dolarlık yatırım yaptık. 22 yeni mağaza açtık ama verimliliğe odaklanarak 23 mağaza kapattık. Tüm mağazalarımızı yeniliyoruz. Yurt dışına tekrar yöneliyoruz. Turquality kapsamına girdik. KKTC’de 2, Bakü’de 1 mağaza açtık. 2017’de Suudi Arabistan, İran, Gürcistan’da açacağız.. Bu yılı 380 milyon TL ciroyla kapatacağız. Geçen yıla göre biraz düşük olacak, Bunun mağaza yenilemeden turizmdeki kayıplara, kurlardan iç talepteki düşüşe kadar birçok sebebi var. Devletimizin alacağı önlemlerle 2017 yılında turizmde çıkış bekliyoruz.”

Haberin Devamı

1.5 milyon dolara ‘müşteri dostu’ kasa

Mudo ile POS A.Ş., mağazada alışveriş deneyimini merkez alan bir iş birliğine imza attı. İş birliğiyle Mudo’nun “müşteri memnuniyeti” yaklaşımıyla POS A.Ş.’nin yeni nesil yazar kasa teknolojileri bir araya geldi. 117 Mudo mağazasına Toshiba multitouch TCxWave POS donanımı ve TCxDisplay multitouch müşteri ekranları kuruldu. Türkiye’de ilk kez Mudo tarafından kullanılacak müşteri ekranları, etkileşimli alışveriş deneyimi sunuyor. Kasalar, mağazada müşterilerin istedikleri bilgi ve içeriğe erişmelerini de sağlıyor. POS A.Ş. Genel Müdürü Feridun Yuğaç, “Alışveriş deyince artık yalnızca alım-satım işleminden değil bireysel ihtiyaçlara göre anında çözüm geliştirilen başlı başına bir deneyimden söz ediyoruz. Yeni nesil yazar kasalar sayesinde Mudo müşterileri de bu deneyimden faydalanacak” dedi. Ömer Taviloğlu da “1.5 milyon dolar yatırım yaptık. En yeni teknolojilerle müşterilerimizin alışveriş deneyimini etkileşimli, hızlı ve avantajlı noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı